Ahol gyerek lennék

De felnőttnek lenni legalább olyan jó

Lakberendezési ötletek egy McDonald's-os ebéd árából

2017. június 20. 22:10 - Bencsikné Mészáros Csilla

Gyakori az az eset, hogy egy felújítás vagy egy építkezés olyan sok pénzt felemészt, hogy a berendezésre már nemigen marad. Ilyenkor a legtöbb ember abba a hibába esik, hogy gagyi dolgokkal rendezi be a lakását - amit aztán rövid idő múlva kénytelen lecserélni -. Te ezt ne tedd! Vannak ugyanis olyan praktikák és ötletek, amik amellett hogy pénztárcabarátok, remekül is néznek ki! Nézzünk meg néhányat ezek közül, amivel garantáltan lenyűgözöl mindenkit!

1. Lámpák

Ha egy mutatós darabot szeretnénk, akkor általában jó mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk. Nagyon sajnálom, hogy amikor építkeztünk, még nem gondolkodtam alternatív megoldásokban, csupán a katalógusok és lámpaüzletek kínálatát böngésztem. Nem volt egyszerű egyedi, ugyanakkor megfizethető darabokat találni. Ma már látom, hogy a költségvetés kordában tartása miatt bizony az előbbi kritériumot nem is tudtam megvalósítani. De azóta több ízben is sikerült bebizonyítanunk a férjemmel, hogy kreativitással és villanyszerelési alapokkal (valószínűleg ehhez is lehet találni jó kis oktatóvideókat) hétköznapi csodákat lehet művelni. Itt van például ez a papír-lámpaernyőkből és kaspóból készült csillár, amit egy akril festékspray-vel a kívánt színűre festettünk. Ha megismernéd a spray festés csínját-bínját, remek összefoglalót olvashatsz itt.

dsc_5737-2.jpg

dsc_5768.jpg

De ha ilyen képességeknek híján is vagyunk, akkor is van megoldás. Nézzünk szét a különböző aukciós és egyéb internetes hirdetési oldalakon, hiszen néhány ezer forintért is kaphatunk gyöngyszemeket. Ezt az ipari lámpát a Jófogáson keresztül vettem, és szállítással együtt is csak 4500 forintba került. Vigyázat, ehhez az átlagosnál nagyobb belmagasság szükségeltetik!

dsc_5806.jpg

dsc_5843-2.jpg

1. Polcok

Szerintem az IKEA verhetetlen polcokban. Az EKBY névre keresztelt kollekció darabjai konzollal együtt már 895 forinttól elérhetőek! A polcok három színben (fehér, fekete-barna és nyír) kaphatók, és rengeteg különböző konzollal szerelhetők. Én legutóbb ezt a párosítást választottam:dsc_5800.jpg

Szintén a svéd óriásnál vásároltam két fadobozt - de azért otthon, a sufniban is nagy eséllyel találhatunk pár kallódó darabot - amit a már fent említett festékspray-vel hangoltunk a lakás színére.dsc_5776-2.jpg

1. Textíliák

Abszolút gyengéim a sötétítő függönyök és a díszpárnák. Utólag már persze megbánta a férjem, hogy nem rendelt redőnyt a nappalink összes ablakára, így "kénytelen" voltam nyakamba szedni várandósan is a várost és felkutatni csodaszép, világos türkizkék sötétítő függönyeinket :-). Mivel ezek a darabok komoly beruházások, így egykönnyen nem tudjuk cserélgetni, de szerencsére van egy kisebb léptékű, ámde annál látványosabb térmeghatározó elem is, ami felpezsdít bármilyen enteriőrt. Ha a praktikum oldaláról közelítjük meg a dolgot, akkor nevezhetjük fölösleges pénzkidobásnak is a díszpárnákat, de ha az otthonosság érzetéről van szó, akkor igenis alapfelszerelés. Egy vagy két jól eltalált színű/mintájú darab óriási pluszt adhat egy térnek, volt szerencsém több ízben is tesztelni. Bár nagy IKEA rajongó vagyok, mégis ha párnára van szükségem, akkor leginkább a H&M Home kollekciójából válogatok. Alapesetben is már 990 forinttól találhatunk szép huzatokat, de egy-egy leárazásnál még ennél olcsóbban is kifoghatunk jó ajánlatokat. Én így szemezgettem:

dsc_5725.jpg

dsc_6900.jpg

Ha nektek is van "párszázas" lakberendezési ötletetek, szeretettel várom az 'Ahol gyerek lennék' facebook oldalamon! Osszátok meg, hogy egymástól is tanulhassunk!

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aholgyereklennek.blog.hu/api/trackback/id/tr3312605739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása