Ahol gyerek lennék

De felnőttnek lenni legalább olyan jó

Ilyen volt az első 'Gyerekszoba-dekoráció DIY workshop'

2017. október 03. 14:36 - Bencsikné Mészáros Csilla

Nagyon jó érzés megtapasztalni, hogy a közös alkotás milyen jól összehozza az embereket! Noha azt gondolhatnánk elsőre, hogy ez valamilyen magányos tevékenység, az igazság nagyon távol áll ettől. Együtt készíteni valamit nagyon inspiráló, hiszen nem csak a produktum a fontos, hanem a folyamat is! Ahogyan sok utazásnál sem a cél a lényeg, hanem maga az út.

Az pedig már csak hab volt a tortán, hogy csupa nyitott és közvetlen ember gyűlt össze nálunk múlt szombaton, ami garantálta a jókedvet. Teljesen véletlenül csupa kisgyermekes anyuka verbuválódott össze, ezért rengeteget anekdotáztunk a gyerkőcökről, és saját magunk csetlésein-botlásain is jókat nevettünk. Olyan érzésem volt, mintha egy két éve tartó klubdélután egyik ülésén vennék részt, ahol egyébként készítünk is valamit az otthonunkba. Senki nem mondta volna meg, hogy nem egy összeszokott társaságról van szó! Az anyaságon kívül mindannyiunkban közös pont volt, hogy szeretjük szép, igényes, kézzel készült dolgokkal körülvenni magunkat és családunkat. A napi rutinfeladatok után nagyon jólesett létrehozni valamit, amit senki sem eszik meg vagy piszkol össze öt percen belül. Jólesett befejezni a saját mondatainkat és lelkiismeret-furdalás nélkül nassolni, a csendről nem is beszélve. :-) Szóval kikapcsolódtunk!

No de nézzük, mik készültek! Először  a zászlófüzéreknek "estünk neki", ahol kiderült, hogy a pompom-gyártás nem ajánlott ínhüvely-gyulladás esetén. :-) Külön örültem neki, hogy nem csak a gyerkőcök nevei (az állatos betűtípus nagyon menő egyébként), hanem egyéb feliratok is készültek. 

Ezután sem volt egyszerű a kérdés, hogy ki milyen textilt választ a faliújsághoz?! Voltak nagy dilemmák, de nagyon jól támogatták egymást is a résztvevők és én is igyekeztem jól körbejárni, hogy hova, milyen környezetbe is fog kerülni a tábla, így gyorsan megszülettek a döntések. Figyelemreméltó, hogy például ugyanannak a textilnek a felhasználásánál is mekkora különbséget hozott az eltérő színű rajzszögek és azok sűrűségének variálása!

Október 14-én folytatjuk, új csapattal, új ötletekkel... Én már nagyon várom! 

komment
Címkék: workshop

A bejegyzés trackback címe:

https://aholgyereklennek.blog.hu/api/trackback/id/tr3912924311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása