Ahol gyerek lennék

De felnőttnek lenni legalább olyan jó

Így gomboltuk újra, avagy ilyen volt a gombkép-készítő workshopunk

2018. március 11. 10:40 - Bencsikné Mészáros Csilla

Volt némi átrendeződés a létszámban és személyekben (hiszen az élet mindig zajlik), és úgy alakult, hogy az előző alkalomhoz képest voltak új alkotók is, aminek nagyon örültem! Azt hiszem nem túlzok (két alkalom után sem), ha azt mondom, hogy lenyűgöző a workshopokra jelentkezők kreativitása! A témaválasztás ugyanis önálló - amit szeretnék továbbra is megtartani – s bár ez  időgazdálkodás szempontjából kiszámíthatatlanná teszi az alkalmakat, mindannyian nagyon élvezzük.  Ezúttal készült egy monogram Hannának (aki szintén tevékenyen részt vett a munkában), markoló Gáborkának, ugyancsak a gyerektémát gazdagította egy zsiráf valamint egy óriási bagoly. No persze volt egy másik vonal is, madársziluettekkel, hölgy-képpel, Budapest felirattal. A változatosság gyönyörködtet, szokták mondani, és én is tapasztalom hónapról hónapra.

Az alapanyagok beszerzésében most is támogattuk egymást, volt, aki feszített vászonra applikálta a gombokat, amihez jó lelőhely volt a Jysk és Kik is. A tömörfa most is szerephez jutott, ahogyan a képkereteket is magukévá tették a résztvevők. Ahogyan szemet vetettek az egyik inspirálónak szánt képen a zsákvászonra is, amivel bevonták az alapot. Akinek nem volt otthon ilyen, annak én szabtam egy korábbi beszerzésemből. Bár mindenki hozott saját gomb-és gyöngykészletet, a homogén alap elérése miatt rendeltünk gombokat a Gomboldától, a rendelést/logisztikát Bereczki Zsuzsa intézte nekünk. Ezekkel alapvetően nagyon elégedettek voltunk, jó minőséget kaptunk az ígért színekben. Érdemes azért rendeléskor rákérdezni a gombméretekre, mert a nagy gombokat sokkal nehezebb felhasználni, a kisebbekkel jobban lehet ügyeskedni.

Legtöbben azt az utat választottuk, hogy nem egy sablonra, hanem közvetlenül az alapra ragasztottuk a gombjainkat, persze a sablon körvonalának felrajzolása után. Ahogyan múltkor is, most is a kontúrok megrajzolása okozta a legtöbb fejtörést, amit a gombok átfedéses ragasztásával, illetve gyöngyökkel oldottunk meg. Éppen ezért praktikus csak nagyon-nagyon halvány körvonalat rajzolni. A munkákat most sem sikerült maradéktalanul befejezni a helyszínen, néhányunknak maradt egy kis házi feladat, de a legelszántabbak még vasárnap este befejezték. A projekt élvezhetőségének legjobb fokmérője, hogy számos alkotó rögtön kereste az újabb gomb-kihívást! ♥

Ez a vasárnap délután is nagyon klassz volt, már tervezem is a következő alkalmat! Ne maradj le róla, kövesd a facebook oldalamat! :-) 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aholgyereklennek.blog.hu/api/trackback/id/tr713730548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása