Ahol gyerek lennék

De felnőttnek lenni legalább olyan jó

5 +1 ötlet gyermekkönyvek tárolására, akár már 995 Forinttól!

2017. szeptember 09. 15:03 - Bencsikné Mészáros Csilla

Mostanában nagyon sokat olvastam a mesék fontosságáról, csodatévő erejéről. Fantasztikus, hogy milyen sokféle síkon mozgatja meg a gyermekek kreatív energiáit és gyógyítja lelküket. A legutóbbi Lengemesék téli köteténél (írta Berg Judit) szinte tapintani lehetett a feszült izgalmat és hallani a belső moziszalag pörgését. Teljes függés volt! De ez nemcsak a gyerekekre érvényes, én legalább annyira élvezem a jó gyerekkönyveket, mint a lányaim. Igaz, az én monotónia-tűrésem sokkal gyengébb az övéknél, de türtőztetem magam és csak körülbelül egy tucat alkalom után lázadok fel, hogy 'váltsunk már kérem szépen!'. Nemcsak saját példányaink vannak, előszeretettel kölcsönzünk a váli könyvtárból is, alkalmanként 6-8 darabot. Janka még nem volt három éves, Róza pedig csak úgy 8-10 hónapos lehetett, amikor beiratkoztunk (nemhogy olvasni, de Róza még járni sem tudott ekkor), és azóta nem telik el úgy hónap, hogy ne látogatnánk el oda. Egy szerény falusi könyvtár is kultikus hely számukra, nemhogy a Gellért téri Pagony könyvesbolt. Ez egy fantasztikus specializálódott könyváruház, ami már az üzlet dizájnjával is telitalálat, nemhogy a kis játszósarokkal, igényes és szép megvásárolható játékokkal, büféjével. Itt le lehet ülni olvasgatni, utána egy finom kekszet elmajszolni... ünnepnap, amikor eljutunk oda. 

Nem csoda, hogy ki is növünk minden könyvespolcot, amit eredetileg terveztem... ez legyen a legnagyobb bajunk! :-) Viszont ha már így alakult, gondoltam csinálok egy személyes válogatást a kedvenc könyvtartó alkalmatosságaimból, hátha van még egy ilyen későn érő fanatikus, mint én. :-)

1.

A lányaim és az unokahúgom szobájában is a kisebb befogadóképességű, de annál reprezentatívabb képtartó polcokra szavaztunk. Az IKEÁ-ban vásároltuk (MOSSLANDA névre hallgatnak) a képtartókat, jelenleg 55 és 115 cm-es kivitelben kaphatók. A rövidebb 995-, a hosszabb 2490 Ft-ba kerül. Ez egy galéria-típusú megoldás, nagyon jól látszik a könyvek borítója (ergó áttekinthető), ami nagyban megkönnyíti a gyerekek számára a választást. 

dsc_1163.jpg

gyerekszoba_4_of_6.jpg

2.

Szintén kisebb mennyiségű könyv tárolására alkalmas a következő IKEA HACK. Fűszertartó polcokból egy átfestéssel (természetesen a gyerekszobához igazítva) a lurkó által is kezelhető lakberendezési tárgy válhat. Gyerekbarát olvasósarkok elengedhetetlen kelléke, amely 995 forintos darabárával még pénztárcabarát is!

Fotók: https://hu.pinterest.com

3.

Szintén az alkotókedvű szülők figyelmébe ajánlom az egyszerű faládák újragondolásából született, változatosan kombinálható és festhető polcokat. Igazából csak a rendelkezésre álló hely szabja meg, hogy a falra fúrva, görgőkön gurulva vagy szabadon álló bútorként debütál. Az IKEÁS KNAGGLIG natúr faládák mérettől függően 1990-, illetve 3490 forintos áron érhetők el.

Fotók: https://hu.pinterest.com

4.

Indusztriális vizekre átevezve mindenképpen ki kell aknáznunk a drótkosarakban lévő lehetőségeket. A H&M-ben most nagyon sokféle méretből és színből választhatunk, de irodaszer boltokban is érdemes keresgélni. Íme néhány egyszerű ötletadó, hogy a falra rögzítve milyen markáns hatást érhetünk el, ráadásul így még a festéssel sem kell bajlódnunk. Nagyobb gyerkőcöknél ideális megoldás.

Fotók: https://hu.pinterest.com

5.

Akiknek fontos a lakáson belüli mobilitás és szeretik a kompakt megoldásokat, azok vásároljanak egy konyhai zsúrkocsit, és pakolják ebbe könyveiket. Az alacsonyabb árfekvésűek öt-hatezer forinttól érhetők el, a modernebb kivitelűekért bizony tíz-tizenkétezer forintot is elkérnek. Az IKEÁS RÅSKOG sokféle színben választható, minden otthonban kétség kívül megállja a helyét.

Fotók: https://hu.pinterest.com

+1

A könyvespolcok royce rolls-a nálam most ez a csoda, amit egy kedves barátnőm rendelt kislányának. A kisbútor 3 +1 (rejtett hátsó) polccal rendelkezik és görgőkkel van ellátva a könnyű mozdíthatóság kedvéért. Azt nem tudom, hogy Magyarországra is szállítanak-e, de szerintem akkor is érdemes a gyártó cég honlapján nézelődni, mert gyönyörű kivitelű termékeik vannak, amik egy része akár DIY is megvalósítható. Sajnos nemcsak kialakításával, hanem árával is viszi a prímet, leginkább nagycsaládi ajándéknak tudom elképzelni.

Fotók: http://www.vertbaudet.de

Akármire és akármibe is pakoljunk, a lényeg a mesék varázslatos erejének átérzése, ami vigasztal, lelkesít, megnevetett, megerősít. Nem szégyellem, még engem is...minden nap! :-)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aholgyereklennek.blog.hu/api/trackback/id/tr9812809784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása