Ahol gyerek lennék

De felnőttnek lenni legalább olyan jó

Ilyen volt a füzér-készítő workshop

2018. november 04. 21:36 - Bencsikné Mészáros Csilla

Idén hatodszorra gyűltünk össze egy népes kis csapattal, hogy a füzérkészítésnek hódoljunk! Bár igen gazdag repertoárját leltük fel a csináld magad füzéreknek, úgy esett a dolog, hogy szinte minden projekt a pompomokról és rojtokról szólt. Különböző fonalakkal dolgoztunk, így legalább remek összehasonlítási alapunk volt, hogy melyik is a legmegfelelőbb erre a célra. A tapasztalatunk az volt, hogy pompom-készítéséhez a legjobban a gyapjúfonalak váltak be, amik Franci "örökségei" voltak, rojtokhoz pedig inkább a hímzőfonalak.

A fonalgombolyagokból készült kilincsakasztó,ágydíszítő gyerekszobába és 'otthon' feliratú kedves emlék a konyhába, rojtokból pedig fotózási kellék és rusztikus makramé stílusú dekorelem. De ne feledkezzünk meg Zsuzsa horgolt köntösű fagolyó installációjáról és Marcsi barkácsfilc hegyeiről/felhőiről. No és persze a lelkes kislányokról, akik kétség kívül a legszebb pompomokat készítették - amikből akár nyaklánc és hajgumi is lehet.

Íme két kis videó, ami alapján dolgoztunk:

 

Természetesen most sem mindenki tudta befejezni a munkát, az idő megint valahogy rakétasebességgel húzott el mellettünk... de a lényeg most is a jó hangulat, a kisebb és nagyobb történések megvitatása és persze egymás támogatása volt, ha éppen elakadtunk. Finisben az év, már csak egyetlenegy alkalom vár ránk, természetesen karácsonyi témával. ♥

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aholgyereklennek.blog.hu/api/trackback/id/tr8414353011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása