Ahol gyerek lennék

De felnőttnek lenni legalább olyan jó

Anyák-napi hímzőkeret-projekt

2018. május 13. 16:00 - Bencsikné Mészáros Csilla

Vasárnap délelőttönként viszonylag ritka jelenség még nálunk is, hogy mind a négyen az étkezőasztal felett szorgoskodunk. Egy Anyák Napja kellett hozzá, hogy fellángoljon ez a közösségi élmény és manifesztálódjon valami kedves kis apróságban. A kutatómunkát előző este végeztük Jankával, aki a legjobb társammá avanzsált a Pinterest bújásában és az inspirációk lementésében. Egy kicsit túl is tolta a dolgot, negyed óra alatt nagyjából 30-40 megvalósítandó ötletet raktározott el nekem, idézem: "lementem ezt is, mert legközelebb meg sírsz, hogy nincs hozzá sablonod!". Jó emberismerő lesz a gyerekből, az már biztos! Na de ami az Anyák Napját illeti, nagyon megtetszettek nekünk a barkácsfilcből készíthető virágok, a feladat inkább már az volt, hogy egy kicsit leszűkítsük a kört. 

Alapnak egy viszonylag sűrű szövésű textilt választottunk, hogy szépen tartsa majd a virágokat. Ezt néhány centiméteres ráhagyással levágtam és visszahajtva a hímzőkeret belső peremére ragasztottam. Most jöhettek a virágok. Egy nagyobb méretű bögrét használtunk sablonnak, ami a rózsához szükségeltetett. Minél nagyobb a kör átmérője, annál nagyobb, többszirmú virág készíthető. A krizantém mérete pedig egyszerűen a barkácsfilc rövidebb oldala lett, ezt visszahajtva, leragasztva és bevagdosva készültek el a fodros darabok. A barkácsfilccel nagyon könnyű dolgozni - nem hiába alapdarab az óvodákban -, nem rojtosodik, nem szakad, nagyon szépen vágható és formázható. Készítettem ide egy kis képgalériát, mik inspiráltak minket, de a Pinterest-mappámban több ehhez hasonlót is találtok.

Fotók: https://hu.pinterest.com/

És ez volt a mi folyamatunk: 

Kezdésnek ezek a virágok abszolút megfelelőek, aztán a rutint megszerezve bátran vállalhatók bonyolultabb fajták is. Nálunk is abszolút ez a terv, de addig is, gyakorlásként készítettünk szülinapi ajándékba egy kedves kis barátnőnek rózsás hajgumikat is. filcviragok.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aholgyereklennek.blog.hu/api/trackback/id/tr5813902988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása