Ahol gyerek lennék

De felnőttnek lenni legalább olyan jó

5 tipp, hogyan tárold növényeidet a lakásban

2018. július 31. 22:52 - Bencsikné Mészáros Csilla

Sokan abban szocializálódtunk, hogy a zöld növények a lakásban a párkányon, valami monstrum virágtartóban vagy a mennyezetről lógatott makraméban élnek. A makramé újabb virágzására még visszatérünk, de a többit nagyjából elfelejthettük.. Nekem az tetszik a jelenlegi divatban, hogy nagyon lezser, szabályoktól mentes. Magamnak úgy fordítottam le, hogy oda tedd a növényeket, ahol éppen helyed van és abba, ami éppen kéznél van! Persze nézhetjük egy strukturáltabban is, igyekeztem bekategorizálni a különböző tárolási trendeket.

Padlón

A legegyszerűbb megoldási forma, nem igényel semmilyen szerelést, előkészületet és mégis jól néz ki, ha egyszerűen a padlóra tesszük a növényeket. Annyi kitétellel persze, hogy nagyobb növényekkel mutat igazán jól (illetve nagyon menők a vegyes kompozíciók) és nem hátrány, ha valamilyen érdekes kaspófélébe helyezzük. A hagyományos kaspók mellett előtérbe kerülnek a különböző bélelt kosarak, papírzsákok, beton - és agyagcserepek. Kifejezetten jól mutatnak szerintem a vegyes kombinációk: fűkosár, betoncserép, fényes-mázas kaspó. Kisgyerekesek egy pici hátrányból indulnak, de gyorsan eljön az az idő (még ha az elején nem is így érezzük), amikor már nem jelentenek kihívást az ilyen tárgyak és élőlények a lakásban.

Fotók: https://hu.pinterest.com/

Polcon

Nem csak a klasszikus értelemben vett polcokon, hanem minden egyéni módon is: létrán, falra szerelt fémkosarakban, faládákból szerkesztett kompozíciókban.

Fotók: https://hu.pinterest.com/

Modern Virágállványok

Gyerekkoromban nem hiányozhattak semmilyen jóravaló otthonból a posztamens (csavartmintás fa)  és persze a kovácsoltvas virágtartó állványok. A mai virágtartók sokkal egyszerűbbek, letisztultabbak és leginkább geometrikus formavilágúak. Többféle irány van: a naturális fából készült termékek és a fémből készült állványok egyaránt trendiek.

Fotók: https://hu.pinterest.com/

Bútorokon

Hanyag elegancia, dzsungeli hangulat, kint-bent harmonikus egyensúlya egyaránt árad a bútorokon elhelyezett növények egyvelegéből. A külcsín mellett elővigyázatosságot is igényel, hiszen különösen figyelni kell a vízvédelemre, különben hamar szörnyű állapotba kerülnek féltett szekrényeink. Ha van lehetőségünk, extra üveglapot vagy tálcát is tegyünk közvetlenül a növények alá.

Fotók:https://hu.pinterest.com/

Függesztve

Még nem sikerült teljesen feldogoznom, hogy a makramék újra divatba jöttek, de aki hozzám hasonlóan maradi e tekintetben, az is találhat neki tetsző megoldást, ha függesztésről van szó. Egyrészt natúr zsinegekkel és vékony láncokkal is kiválthatjuk őket, másrészt makraméból is léteznek olyan "minimál" kivitelű fonatok, ahol abszolút a növények és a tároló kaspók sokkal jobban érvényesülnek. Megbolondíthatjuk a függesztést, ha egy faágról lógatjuk az installációnkat, vagy éppen fogasokra akasztjuk a kisebb méretű virágainkat.

Fotók:https://hu.pinterest.com/

 A fentiekből látszik, hogy ma sokkal többféle lehetőségből választhatunk, ha növényeinkről van szó . Az unalom és az uniformitás ki van zárva! Ha még több inspirációra vágysz, lapozgasd a témában Pinterest albumomat!!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aholgyereklennek.blog.hu/api/trackback/id/tr8514149875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása