Ahol gyerek lennék

De felnőttnek lenni legalább olyan jó

Pasztellre hangolva - IKEA alapdarabok kreatív ötletekkel felturbózva

2017. szeptember 26. 15:14 - Bencsikné Mészáros Csilla

Sokáig azt gondoltam, hogy akkor van kész egy helyiség, legyen szó akár konyháról akár gyerekszobáról, ha bebútorozzák. Ma ezt az állapotot csak félkésznek tartom. Különösen így van ez akkor, ha nem egyedi, hanem nagyáruházi forrásból származnak a portékák. Az IKEA egy biztos, jó minőségű és jól használható ALAPOT teremt, amit meg kell tölteni - a SZEMÉLYISÉGGEL. 

Legújabb "alanyaim" két örökmozgó, ellenállhatatlan kislány, akik hiába laknak több száz kilométerre tőlünk, nem érezzük a távolságot, mindig ott vesszük fel a fonalat, ahol utoljára letettük. Már annak is örülünk, hogy egy ideje nem 1200, hanem "csak" 700 kilométert kell megszámlálni a két főhadiszállás között. Az új, közelebbi otthonuk jóval tágasabb is az előzőnél, így egy csodaszép és világos szobába költözhettek a lányok. A bútorok szinte kivétel nélkül az IKEA-ból valók és remekül szolgálták eddig is a lányokat, így természetesen cseréről szó sem volt. Amit viszont régóta ígérget az édesanyjuk, Kata, hogy egyszer szabadon garázdálkodhatok mint dekoratőr, most végre elérkezett. Tényleg szinte csak dekorról van szó, mert sem könyvtárolást, sem más rendszerezést nem kell megoldani, a feladat inkább az, hogy a szoba is reprezentálja azt a vidámságot, ami úgy általában a négy éves Laurára és a két éves Emmára jellemző.

Adottságok és inspiráció

Lássuk a lányok szobáját:

laura_emma.jpg

A Pinteresten gyűjtöttem inspirációkat, amelyeknek szelídített változatát szeretném a szobában megjeleníteni. A bútorok fehérek, a meglévő kiegészítők színei a púderrózsaszín, a menta és a szürke árnyalatai, valamint a mennyezeti lámpán és a könyvtárolón csillag motívumok jelennek meg. Erre szeretnék ráerősíteni olyan elemekkel, amelyek menők, de nem drágák. Ezt nyilván egy jó adag DIY munkával tudom/tudjuk megoldani, de ez szerintem inkább jutalom, mint büntetés. laura_emma_inspiraciok.jpg

 Fotók: https://hu.pinterest.com

Laura kuckója

Nézzük pontosan, hogy mi hova kerül!

l_e.jpgLauráé a Hemnes kanapéágy, ami az alatta lévő fiókos tárolókkal szuper megoldás, egy ágytakaró azonban még hiányzik. Ide egy egyszerű, rózsaszínű Fabrina ágytakarót választott Kata. Az ágy fölé képtartó polcok kerülnek, amiket már legalább fél éve megvettem egy leárazás alkalmával, egyszer majd jó lesz valamire! felkiáltással. Ezeken családi fotókat szeretnének kiállítani, mivel az édesanya fáradhatatlan a lányok legjobb és legcukibb pillanatainak megörökítésében.

Hogy némi játékosságot is belevigyünk, javasoltam egy-két vidám print vásárlását. Szerencsére az egyik anyuka-ismerősöm (néha még meglepődök hogy ilyen kategóriám is van már :-)), Lévai Dóri, grafikus és nem mellesleg szuper képeket is fest például fára is, amikről printek is készültek. Itt nézheted meg munkáinak egy részét. Az egyik ilyen kollekcióban pont a menta szín dominál, a téma pedig abszolút a fellegekben jár, így két darabra rögtön le is csaptunk.

Emma kuckója

l_e1.jpg

Emma egyelőre rácsos ágyban alszik, aminek cuki rózsaszín ágyneműje abszolút passzol az összképbe, ide extra takaróra nincs szükség. Ami itt az igazi szépség lesz, azok a kis vityillók a falon. Házikó polcot már korábban készített a férjem balsafából, (ami egy igen elterjedt faanyag nemcsak a modellezésben) de ez a folyamat elég időigényes, így egy félkész verziót kerestem. Kaphatók ugyanis nagyon gyönyörű színes házikók is, de ezek nem olcsók. Szerencsére gyorsan rábukkantam erre a 2 darabból álló natúr szettre, amit akrilfesték sprayvel fogok gyorsan és látványosan feltuningolni. 

Ide is kerül még egy rövidebb képtartó polc, ami ugyancsak rózsaszín festést fog kapni. Alá pedig egy közös kis DIY munka eredménye fog kerülni, nagy példaképem, Hosszú-Bárdócz Éva, nyomán. Egy egyszerű, de bájos selyempapír girlandot tervezünk együtt készíteni. Egy kicsit babra munka, nem tudom, hogyan tudjuk a feladatot négy gyerkőc mellett abszolválni, de megpróbáljuk. :-) l_e2.jpg

Az asztalka fölé kerül a kedvenc ötletem, egy világtérkép parafa táblára applikálva. Mivel a magyar család külhonban él, a Magyarország-Németország útvonalat számtalanszor bejárja a család szűkebb és tágabb környezete, és az édesapa is sokszor indul üzleti útra a világ valamely pontjára, ezért szerettem volna, ha ezt kézzel fogható módon is követni tudják a lányok. A megrendelt natúr fa rajzszögekkel be tudják majd jelölni, ki hol van éppen. Ha marad időnk és kedvünk, akkor pedig egy textillel bevont faliújságot is elkészítünk, hogy Kata se maradjon ki a workshopolásból. :-) 

Ezúttal nem csak az oldalfalakkal foglalkozunk, bevonjuk a mennyezetet is a kápráztatásba a selyempapír pompomokkal, amit a Karcsi papírból rendeltem, természetesen rózsaszín, menta és szürke színekben.

Bár még sok munka vár, már most imádom az új szobát, ami teli lesz játékossággal és jókedvvel, ahogyan a lakói is, Laura és Emma. 

Folytatás következik...

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aholgyereklennek.blog.hu/api/trackback/id/tr9912894948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása