Ahol gyerek lennék

De felnőttnek lenni legalább olyan jó

Papír zászlófüzérek by Ahol Gyerek Lennék

2017. október 17. 13:55 - Bencsikné Mészáros Csilla

Az első papír zászlófüzéremet egy babalátogatás alkalmával vittem ajándékba, amin a kislány neve (Liza) szerepelt. Azóta nagy örömömre egyre több zászlófüzér kerül ki a kezeim alól, és az már csak hab a tortán, hogy más alkotókedvűeket is sikerült bevonnom a készítésébe. Ezáltal döbbentem rá csak igazán, milyen gazdag ez a téma, mennyire sokszínű és sokféle változata van.

Hogyan is áll össze egy füzér?

  1. A hely adottságától függően 10 vagy 15 centiméteres zászlócskákat szerkesztek, amire a feliratok kerülnek.
  2. Ez lehet a gyerkőc neve, de más egyedi szlogen is. Olvasósarokba került már a 'READ', gyermekszobába a 'DREAM', előszobába az 'OTTHON', szobaajtóra a 'KINCSEK' szó. A lehetőségek száma végtelen. Ha már a betűknél tartunk, a sógornőm újítása volt az állatkás betűtípus, ami még a legdacosabb lurkókat is levette a lábáról. :-)
  3. A következő lépésben el kell dönteni, hogy mennyire legyen meghatározó a zászló külalakja, vagyis színes szegély nélküli, vékony vagy vastag szegélyű legyen. Noha kezdetekben a szegély nélküli változatokat preferáltam, mostanában sokkal jobban tetszenek a vastag szegélyek. Ennek színe sem kell feltétlenül egyeznie a feliratéval, izgalmas megjelenést ad egy eltérő verzió.
  4. Ezután jönnek a kedvenc, bohókás kiegészítőim, a pompomok. Lehetnek kisebbek vagy nagyobbak, párosak vagy családosak, homogén színűek vagy multikolor változatúak. Dívik a pasztell, de az élénk színek is, és a kislányom után már az én favoritjaim is a cirmosak. :-)
  5. Az utolsó lépés a pékzsineg kiválasztása, amire az egész feliratot felkerül. Jelenleg négyféle színben érhető el, de a napokban újabb szállítmány érkezik, amik még izgalmasabbak megjelenést biztosítanak!

Lássuk tehát, mik készültek el eddig:

És amik a workshopokon készültek.

Ha neked is tetszenek ezek a zászlófüzérek, de nincs időd/lehetőséged elkészíteni, meg is rendelheted! Egy zászlófüzér ára 2000-3000 Ft között mozog a felirat hossza és a pompomok számának függvényében. Ha kettőt rendelsz egyszerre, akkor 15% kedvezményt is kapsz a végösszegből. Egyedi ajándék, kézzel készítve.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aholgyereklennek.blog.hu/api/trackback/id/tr9312992954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása