Ahol gyerek lennék

De felnőttnek lenni legalább olyan jó

Ünnepi hangulatfelelősök

2017. december 09. 18:27 - Bencsikné Mészáros Csilla

A dekorációkat sokszor éri az a vád, hogy öncélúak, azonban az adventi, karácsonyi időszak díszeiről ez nem mondható el! Az adventi koszorú és a karácsonyfa jelentőségét nem kell senkinek sem magyarázni, de szerintem majdnem ugyanilyen fontos a bejárati ajtónk fölé akasztott koszorú vagy az asztaldísz is. Az ünneplőbe öltöztetett otthon segít ráhangolódni a karácsonyra és meg is nyújtja egy kicsit ezt az emelkedett időszakot. Ha kellő időben, apránként fogunk neki az előkészületeknek és nem az utolsó-utolsó pillanatra hagyunk mindent, akkor a csinosítgatás igazi örömforrás lesz. Mi is egyelőre az adventi koszorú és az ajtódísz kihelyezésénél tartunk, de a hétvégén leveszem a gardróbból a giga-mega dobozokat, amik a csillogó és kedves kincseket rejtik. A lányaim is nagyon várják ezt a momentumot, hiszen a szobájukat ők maguk cicomázzák fel. Igaz, sokszor számomra kicsit túl csapongó az ő látásmódjuk, de a saját kuckójuk visszavonhatatlanul az ő privilégiumuk. Én maximum javaslatot teszek, ami általában hidegen hagyja őket, így azt hiszem idén már nem is próbálkozok ilyesmivel. 

Saját magam inspirálására is szoktam ilyenkor karácsonyi enteriőröket, dekorokat nézegetni, de arra gondoltam, jó lenne egy ilyen megosztás Veletek is. Nézzük most az én kedvenceimet, amik közül remélhetőleg Ti is találtok kedvetekre és otthonotokba valót!

Haladjunk kívülről belülre. A igazán profik nem bízzák a véletlenre, hanem már a házon kívül megkezdik a "hangulatba hozást" koszorúkkal, fenyőágakkal, szánkóval, korcsolyával, ahol az aggastyán kor nem hátrány, hanem előny!

Fotók: https://hu.pinterest.com

Amit a karácsonyi enteriőrökben a legjobban szeretek, azok a gömbök és fények, illetve ezek egyvelege. A rövid téli napokon a fénynek amúgy is fontos szerepe van, a korai sötétedést hatékonyan ellensúlyozzák az ünnepi fények. 

Fotók: https://hu.pinterest.com

És végül nézzük meg a számomra legkedvesebb DIY dekorációs ötleteket. Az ünnepekre is érvényes a költség-hatékonyság, az otthon fellelhető kiegészítőkből is bámulatos installációkat lehet kihozni!

Fotók: https://hu.pinterest.com

Ha valamikor, akkor most igazán megengedett a sok-sok cicoma és túlzás... gömb, csillám és borostyán... vigyázz, kész, díszíts! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aholgyereklennek.blog.hu/api/trackback/id/tr5313467285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása