Ahol gyerek lennék

De felnőttnek lenni legalább olyan jó

Szárnyaló fantázia - amitől karakteres lesz egy fiúszoba

2017. augusztus 25. 14:52 - Bencsikné Mészáros Csilla

A legjobb ötletek gyakran egészen hosszú utat járnak be, amíg elérik végleges formájukat. Amikor egy meleg nyári napon strandolni mentünk a csajokkal, nem is sejtettem milyen meglepetés vár majd ránk otthon. Bár a férjem jelezte, hogy segít barkácsolni egyik kollégájának, aki a Bátor Tábor lelkes önkénteseként valami szuper feladatot talált ki a gyerekeknek, valamiért nem gondoltam rá, hogy ez nálunk fog zajlani. Nyugalomban indultunk el a két nappal korábban kitakarított garázsból. Volt ám lélegzet-elakadás, amikor hazaértünk! Két tetőtől talpig fűrészporos emberke pislogott ránk a porban úszó teremből...Igen hangosan sóhajthattam, de Ádám (a kolléga) rögtön biztosított róla, hogy addig nem megy haza, amíg nem lesz rend. :-) Szerencsére van két lányunk, akik hamar kizökkentettek lefagyott állapotomból, hiszen teljesen fellelkesültek. Rögtön hozták a fényképezőgépet, nagyon sok egyedi kompozíciójú képet készítettek, és természetesen egyfolytában nyaggatták a verejtékes szakikat, hogy nekik is készítsenek egy ilyen repülő csodát... Azt hiszem ezt az utolsó fázist volt a legnehezebb abszolválniuk a lelkes barkácsolóknak. :-) De megérte, mert elakadt a szavunk a produktumtól, egy alkatrészeire szedhető csodálatos fa repülőgépről...

A táborozó gyerekeknek szánt feladat kettős volt, egyrészt a részek (amiket később élénk színűre festettek) megtalálása, valamint a repcsi megépítése. Szerencsére nem csak minket nyűgözött le ez a légibusz, hanem a táborozókat is. :-)

Napokkal később aztán gyakorlatilag szembejött velem egy DIY gyermekpolc, naná hogy repülőgép témában. El is küldtem a lelkes alkotóknak, hogy felőlem indulhat a széria-gyártás, és noha elsőre csak viccnek gondoltam, a férjem azonnal rábólintott.repulo_polc_pinterest.jpg

Fotó: https://hu.pinterest.com/

Már csak meg kellett keresnünk a célszemélyt, akit a harmadik születésnapját ünneplő kis keresztfiunkban meg is találtunk. :-) A járművek szeretete adott volt, jelenleg a kukásautó a favorit, de az egyéb munkagépeket is nagyon kedveli Doma. Saját szobájában bőven van tér és lehetőség a fiús motívumoknak, s mivel egyelőre csak néhány kisebb méretű autós/motoros falmatrica van a falon, nyugodt szívvel mertünk egy ilyen projektbe belevágni. A gyalult deszka fatelepről, a rézcsövek apósomtól (használt állapotban), a propeller egy makett boltból, a kerekek szekrénygörgőkből származnak. Így egyszerre volt valami új, valami régi, valami átfestett és valami átalakított is a projektben. Néhány munkaórába beletellett ugyan az építés és jutott egy kis festés nekem is, de a végeredmény még nő létemre is megdobogtatta a szívem! Praktikus tanácsok a festéssel kapcsolatban: a kezeletlen gyalult deszkát az IKEA-ban vásárolt VÅRDA fapáccal kezeltem, ami egy átlátszó védőréteget ad, miközben megőrzi a fa természetese megjelenését. A műanyag propellert HARZO-val alapoztam, amire aztán két réteg fekete akrilfesték került.

Szó mi szó, igen karakteres lett.. méltó dísze egy fiúszobának. Azt hiszem, mi voltunk a legizgatottabbak ezen a szülinapon, bár korábban azt hittem, hogy egy hároméves lurkót nem lehet ebben lepipálni. Mindenkinek nagyon tetszett, de a legnagyobb dicséret Domától, a keresztfiunktól érkezett, aki lelkesen segített az optimális hely megtalálásában és a pozicionálásban is (a kanapéról feltétlenül el kell érnie a propellert, hogy megpörgethesse). Este, amikor már minden vendég hazament, azt mondta szüleinek: "nagyon szeretem ezt a repülőt". Ennél szívmelengetőbb visszajelzést nem is kaphattunk volna! Ez az érzés semmivel sem összehasonlítható! :-) Köszönjük!

dsc_1036.jpg

dsc_1189.jpg

dsc_1186.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aholgyereklennek.blog.hu/api/trackback/id/tr1012772044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása