Ahol gyerek lennék

De felnőttnek lenni legalább olyan jó

Füzérek a gyerekszobákban - így dekorálj fillérekből!

2018. szeptember 19. 22:07 - Bencsikné Mészáros Csilla

Nagy népszerűségnek örvendenek a gyerekszoba-dekorációk között a különböző füzérek. Nemhiába közkedveltek, hiszen segítségükkel gyors és látványos hangulatot varázsolhatunk a csemeték kuckójába, és ha nem sajnáljuk az energiát vagy éppen az utánajárást, nem is kell mélyen a pénztárcánkba nyúlnunk. Egyrészt saját magunk is könnyűszerrel barkácsolhatunk otthon, de ha bátortalanok vagy ötlettelenek vagyunk, akkor szétnézhetünk a hazai vagy éppen a nemzetközi oldalakon (az ebay-en is számos forgalmazó kínál ingyenes szállítást) is. Nézzük, miből válogathatunk?!

Papírból és fonalból

A legegyszerűbb, legolcsóbb, legkönnyebben megvalósítható verziók a papírból és/vagy fonalból készült füzérek. Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy a kedvenceim a névfüzérek, amiből már nagyon sok került ki a kezeim alól és szerencsére másokat is sikerült egy kis kreatívkodásra buzdítani.

A névfüzérek elkészítése természetesen előkészületeket és technikai eszközöket is igényel, de szerintem nyomtatott papírzászlók nélkül is remekül tud működni egy füzér, ami reményeim szerint a következő válogatásokból ki is derül! A színes/mintás papír önmagában is nagyon mutatós tud lenni:

Fotók: https://hu.pinterest.com/

A fonal-verziók pedig gyakorlatilag kimeríthetetlen források! Rojtok, pom-pomok és ezek egyvelegei igazán közel állnak a gyerekekhez! 

Fotók: https://hu.pinterest.com/

Textilből

Elsőre talán sokan legyintenek, hogy a textiles verziókhoz varrástudás szükségeltetik és az igazán szép anyagok nem is olcsók, de ha mélyebbre ásunk a témában, akkor bizony találunk kiskapukat. Egyrészt szétnézhetünk a szekrény mélyén a kiselejtezett holmik között és remekül felhasználhatjuk a maradék textileket, de ha a varrástól félünk, akkor vegyünk barkácsfilcet vagy használjuk a jollyyoker ragasztópisztolyt.

Fotók: https://hu.pinterest.com/

Remélem sikerült az érdeklődést felkeltenem és elkezdhetünk visszaszámolni a következő workshopig, ahol ezt a témát dolgozzuk fel! Addig is inspirálódj további több tucat válogatásommal!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aholgyereklennek.blog.hu/api/trackback/id/tr3714231755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása