Ahol gyerek lennék

De felnőttnek lenni legalább olyan jó

Füvészkert utca 1.1

2019. január 07. 22:02 - Bencsikné Mészáros Csilla

Felújítás a javából!

Aki olvasta az első részt az tudja, milyen fejlődés előtt állt ez a nagyszerű kislakás (aki lemaradt a bevezetőről, itt újraolvashatja). Rengeteg minden történt, amiről szeretnék beszámolni, de talán egy kicsivel kevesebb, mint amiről szerettem volna. Akinek van érintettsége az építőiparban, az tudja, hogy mekkora pörgés van most, mindenki erején felül vállal. Ez a túltelítettség bizony sokszor nem csak a várakozási időkön látszik meg, hanem a munka minőségén és olajozottságán is. Szóval sokkal több dologgal gyűlt meg a bajunk, mint ami indokolt lett volna, de biztos vagyok benne, hogy ez a végeredményen nem fog látszani! 

Fürdőszoba

Kétféle megjelenést ajánlottam a megrendelőknek ♥, egy modern metrócsempés és egy alapvetően földszíneken alapuló játékos burkolat-együttest, melyek közül az utóbbi nyert. A Paradyz Enrice névre keresztelt családja nagyon természetközeli, famintás járólapja, strukturált dekorcsempéje nagyon látványos, ugyanakkor nagyon jó az ár-érték aránya, 4.000 Ft alatt van a négyzetméterára (ráadásul a dekorok sem darab - hanem azok is négyzetméter árasak).

Bútornak egy semleges, fehér színű IKEA bútort választottunk, tükrös felső szekrénnyel, a fény megsokszorozása és a tárolókapacitás kihasználása érdekében. A tágasnak mondható fürdőben került elhelyezésre a mosógép és a bojler is. A fürdőkád mellett több érv is szólt a zuhanyzóval szemben: egyrészt ezzel nem zárjuk ki a kisgyermekes családokat, másrészt strapabíróbb is. Ugyanakkor egy kádparavánba is beruháztak a tulajdonosok, hogy a zuhanyzás is kényelmes legyen. Ezzel a látványtervvel indultunk:

Fürdőszoba-szalon látványtervei

Konyha

Azt hiszem nem mondok el nagy újdonságot, hogy az apró (de legalább ablakos!) konyhába fehér konyhabútort választottunk! Mindössze egy 190 cm hosszú munkaterületbe kellett minden alapvető funkciót besűríteni, ezért a kiosztáson és az elrendezésen nem kellett gondolkodni... a hűtő a konyhabútor mellett, balra lévő kis beugróban kapott helyet, illetve egy mini kamraként szolgáló zárt szekrény szerepelt még adottságként, amit nem szüntettünk meg, csak felújításra kerül. A bútor maga ezúttal az IKEÁ-ból érkezett, mivel sztenderd méretű a rendelkezésre álló hely és a férjem egy tapasztalt konyha-építő volt kollégájával hipergyorsan abszolválta is a feladatot. A kínálatból a Sävedal-ra esett a választás és az inspirációhoz hasonlóan tölgy munkalappal lett megkoronázva, fekete visszafogott fogantyúkkal felékszerezve. A pult feletti burkolatnak pedig az Opoczno Origami Dune egyik fehér csempéjét társítottuk, aminek strukturáltsága igazán csak a fény játékával illetve tapintásra mutatkozik meg. Nagy rajongója vagyok a lengyel csempéknek, hiszen jó minőséget kapunk 4.000 Ft körüli négyzetméteráron, eddig nem csalódtam bennük.

Az IKEA konyhatervező programjával nagyon gyorsan el tudtam készíteni a tervet, ami után már csak finomhangolni kellett. Nagyon hasznos már az alapkérdések tisztázásához is, nem is beszélve olyan "extrákról", mint például ha a munkalapokat vagy a fogantyúkat szeretnénk variálni egy adott bútorhoz. A svéd óriás gondoskodik arról is, hogy ajánlja nekünk saját háztartási gépeit, de ezek árát az elemlistában külön is láthatjuk. Ha már elemlista: óriási segítséget nyújt a költségek pontos tervezéséhez és a bevásárláshoz is, de legyünk résen, mert nálam előfordult, hogy "beragadt" egy díszszegély, amit nem tudtam módosítani vagy törölni, illetve ajánl egy-két olyan kiegészítőt, amire lehet, hogy nincs is szükségünk (pl. világítás az üveges szekrényhez). Ezektől az apróságoktól eltekintve bátran ajánlom mindenkinek! Aki pedig nem boldogul, az foglalhat online időpontot egy IKEA konyha-szakértőhöz! Íme a mi tervünk:

 IKEA konyhatervező látványtervei

 

A következő részben az előszobával, nappali-étkezővel és a hálófülkével folytatjuk! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aholgyereklennek.blog.hu/api/trackback/id/tr1214542634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása