Ahol gyerek lennék

De felnőttnek lenni legalább olyan jó

A hely, amit csak "mesevilágnak " hívnak

2017. június 02. 15:35 - Bencsikné Mészáros Csilla

Néhány hónapja olvastam egy riportot Catherine Dickens - Charles Dickens író szépunokájának- vendégházairól Csákberényen. Az alig negyven percnyire Váltól, egyórányira Budapesttől található faluban töltöttem életem első és utolsó cserkésztáborát - nagyjából ezen az egy héten teljesedett ki és hanyatlott is le gyermekkori cserkész-karrierem. Mivel sajnos sem a cserkész-jelszót, sem a fogadalmat nem tudnám már felidézni, kész szerencse, hogy más kapcsán is van értelme Csákberényről beszélni! Egy olyan gyönyörű és egyedi vidéki szálláshelyről, ami sokat hozzátesz a környék értékeihez! Azt hiszem elsőre egy kicsit furcsának hangzik, hogy egy hozzánk ilyen közeli helyre vágyjak elutazni, de ha megnézitek a képeket, azt hiszem eloszlik minden kétség!

catherines_cottage_13.jpg

catherines_cottage_3.jpg Fotók:http://catherinesvineyardcottages.com

Természetesen elsősorban a városi nyüzsgésből kikapcsolódni vágyókat célozzák meg, ami elég kézenfekvő, hiszen présházakról lévén szó, békés és természetközeli környezetben találja magát az ember. Még nem jöttem rá, mi adhatna itt okot bárminemű stresszre, habár a wifi azért alapfelszereltség :-). Az igen illusztris szálloda-menedzsmenti karriert magyar vendéglátói vállalkozásra cserélő tulajdonos és férje 2004-ben vásárolták első csákberényi ingatlanukat, amit sok további követett. 2010-ben kezdték el kiadni a házakat, amiket először a barátokon "teszteltek". Jelenleg hat hajdan volt présház közül válogathatnak a pihenni vágyók, amiknek külső stílusjegyeit alapvetően meghatározták Catherine tapasztalatai a Karibi-térségben. A belső  enteriőrök viszont csodás egyvelegei a magyar paraszti és az angol vidéki kultúrának, némi nagyvilággal fűszerezve.

catherines_cottage_9.jpg

catherines_cottage_2.jpg

 Fotók:http://catherinesvineyardcottages.com

Habár méretben, stílusban és felszereltségben némiképp  különböznek ezek a szálláshelyek, a képek alapján mégis summázható az a közös pont, hogy nagy gonddal, remek ízléssel felújított és berendezett házakról van szó. Ehhez képest csak az árszabás lesz kijózanító, hiszen 41.000 Forint/éjtől indulnak a bérleti díjak. A rengeteg pozitív értékelést olvasva azt kell mondjam, hogy jól pozicionálták a présházakat, hiszen egy esetben sem írnak rossz ár-érték arányról, sokkal inkább szuperlatívuszokban beszélnek. A szálláshelyhez igényelhető reggeli ellátás is, amit 'reggeli kosarakkal' oldanak meg, a vendég négy különböző összetételű csomagból választhat ízlésének megfelelően. Mivel igyekeznek minél több helyi termékkel megtölteni a kosarakat, ezért fontos a foglaláskor, de legkésőbb 72 órával a kívánt időpont előtt jelezni ilyen szándékunkat. Bár megjegyzem, hogy ilyen csinos kis konyhákban azért nem lehet olyan nagy büntetés a főzőcskézés sem :-).

 Fotók:http://catherinesvineyardcottages.com

Szolgáltatásoknak sincsenek híján, nem lehet azt mondani, hogy falun nem lehet csinálni semmit! Illetve a 'semmitcsinálás' is egy irányzat, de arról majd máskor... szóval kirándulásra adott a Vértes Nemzeti park, de belekóstolhatunk a helyi sajtokba és borokba, kipróbálhatjuk magunkat a kézműves workshopokon is. Attól sem kell aggódni, ha kétbalkezesek vagyunk, ez esetben vásárolhatunk is valamilyen mutatós kerámiát. És akkor még nem is beszéltünk a lovas sportokról vagy a kényeztető masszázsokról... lehet válogatni!

A helyben készült termékekből - úgymint szappanokból, illatgyertyákból - a házakba is készítenek ízelítőt, de utóbbiakból egy gondosan előkészített, prémium márka is igyekszik kiszolgálni az érdeklődőket. Nekem nagyon tetszik a cementlapokra emlékeztető grafika, aminek színvilága is nagyon közel áll hozzám.catherines_cottage_candle2.JPG

catherines_cottage_candle.jpg

http://www.catherinedickens.com

A Tripadvisor által kiváló minőségi tanúsítványt elnyerő Catherine's cottage jó irány a falusi vendéglátásban. Jó ötletek, jó emberek és rengeteg munka találkozása. Biztosan nemcsak az én szívemet dobbantják meg ezek a házikók, és lesznek olyanok is, akik újratervezik a nyári szabadságukat! Egyszer ide biztosan elmegyek! Ha pedig hazajövök, megírom, milyen volt a Catherine's Cottage, ahogy én láttam!

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aholgyereklennek.blog.hu/api/trackback/id/tr1312557247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása