Ahol gyerek lennék

De felnőttnek lenni legalább olyan jó

Így készült az Ikeahack lámpa és a fakorong képtartó

2018. március 29. 19:52 - Bencsikné Mészáros Csilla

Az előző bejegyzésben igyekeztem összeszedni néhány megfizethető ügyes fogást, amit te is bevethetsz az otthonodban. Most viszont kitérnék részletesebben is két izgalmas projektre, az ikeahack éjjeli lámpára és a fakorongokból készült képtartóra.

Az eredeti tervem szerint, amiben nem kihúzható kanapéágy, hanem franciágy szerepelt, egy függönykarnisrúd szolgált volna a lámpák távtartójaként. Nagyon vegyes visszajelzéseket kaptam a fix ágy és a kanapé vonatkozásában. Nyilvánvalóvá vált, hogy az életvitel és a személyiség nagyban befolyásolja, ki melyiket preferálná, látatlanban elég nehéz ilyet eldönteni. Végül győzött a multifunkcionalitás és a Brimnes kanapéágy került a bevásárlókosárba.

IKEAHACK falilámpa

Így viszont útban lett volna a világítás, újra kellett gondolni a tervet. A megoldást végül az hozta, hogy az előző tulajdonos otthagyott egy fehér polcot két konzollal, így adta magát, hogy az egyszer már kipróbált ikeahack-et váltjuk be újra. A konzolok is megmártóztak a kobaltkék festékben, az izzók, a foglalatok és a vörösréz textilkábel pedig az S-Light Led-től vándorolt hozzánk. A foglalatok és a kapcsolók nem voltak elérhetőek ebben a gyönyörű színben, ezért alapozás után újra a Pinty Plus Evolution bronz spray segítette elő a tökéletes összhatást. Az összeszerelést a férjem csinálta: a textilkábelt bekötötte a foglalatba, a kapcsolót viszont csak a helyszínen rakta be, hogy a megfelelő magasságba kerüljön. A texilkábel elég merev volt, ezért kellett néhány kábel-leszorító, amiket könnyű volt a fa konzolba beszögelni (a nem látható oldalra kerültek). Elhelyezésüket tekintve pedig a sötétkék hátfal helyett a két oldalfalra kerültek fel, hogy egyrészt helyi világításként egészítsék ki az általános fényt, másrészt a kanapét kihúzva, az esti pihenésnél éjjeli lámpaként is funkcionáljanak.dembinszky_final_1.jpgdembinszky_final-25.jpgdembinszky_final-7.jpg

Fakorong képtartó

Egy íróasztalnál mindig jól jön, ha van hova csíptetni a fontos papírokat, emlékeztetőket, inspiráló üzeneteket. Erre számos megoldás létezik, ilyen például a krétatábla, mágnestábla, parafatábla is, de ezúttal szerettem volna egy új ötletet kipróbálni. Az inspirációt maguk a fakorongok (korábban ilyesmiből készítettem krétatáblát is) adták, amelyek a kamrában hevertek. Persze, azért az nem általános felállás, hogy van valahol parlagon néhány fakorong, ami további felhasználásra vár… de ha mégis, akkor már csak egy kis dekorfesték, néhány facsipesz, laposvas és képakasztó kell, hogy egy olyan képtartót barkácsolj, amilyennel sehol máshol nem találkozhatsz. A fakorongokat Róza lányom hathatós segítségével lefestettük (Pentart dekor fehér és vintage bézs színekben), a facsipeszeket pedig lefújtam bronz színű Pinty Plus Evolution festékspray-vel (amit a lakás számos más dekorjánál is használtam). A fakorongokat sarokvassal rögzítette egymáshoz a férjem és ellátta akasztóval, így már csak a csipeszek felragasztása maradt hátra, amit ragasztópisztollyal könnyen abszolváltam.dembinszky_diy3.jpgdembinszky_final-29.jpg

Remélem tetszettek ezek a projektek és ti is megpróbáljátok, illetve továbbgondoljátok! Kövessétek facebook oldalamat, ahol további ötleteket/inspirációkat osztok meg a témában.

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aholgyereklennek.blog.hu/api/trackback/id/tr9513775196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása