Ahol gyerek lennék

De felnőttnek lenni legalább olyan jó

Ilyen volt a levendula-workshop

2018. június 24. 22:07 - Bencsikné Mészáros Csilla

Ha kicsit bonyolultra is sikerült a szervezés a sok nyári teendő között, végül kis létszámban, az apróságok egyidejű napközijével együtt csak megvalósult.♥

Az apropót a házi levendula-szüretünk adta. Szellős helyen kiszárítottam és kézzel lemorzsoltam a levendula virágait (azért a szárát sem dobtam el, Zsuzsától jó tippet kaptam arra, hogyan használhatom fel fürdősó készítéséhez). Az előkészületekhez már csak annyi tartozott, hogy három különféle szív alakú sablont kivágtam.

Azután mindenki hozta a kis batyuját, különböző mintás textilekkel, szalagokkal, gombokkal, tűkészlettel. A folyamat igen egyszerű volt:

  1. A kiválasztott anyagot duplán hajtottuk úgy, hogy a sablon körül mindenhol maradjon még körülbelül 1 cm hely.
  2. Rárajzoltuk a sablont és gombostűkkel megtűztük a közepét. A szívecske peremén belül nagyjából egy centiméterre szaggatott vonallal végigjelöltük az öltések helyét. (Mivel nincsen illanó filcem, grafitceruzát használtunk és ez sem látszott meg később.)
  3. Négyzet alakban "körbevágtuk" a szívet.
  4. Folytonos, önmagába visszatérő öltésekkel haladtunk, a megtöltés helyét kihagyva.
  5. Cikk-cakk ollóval körbevágtuk a sablon külső peremét.
  6. Tölcsér és egy tömködő-eszköz (limonádés kanál vagy hurkapálca) segítségével megtöltöttük levendulával.
  7. Bevarrtuk a töltés helyét.
  8. Akasztót varrtunk rá.

Az egyetlen dolog, amit nem tudok közvetíteni, az a fantasztikus illat, ami mindeközben belengte a kis munkaasztalunkat. Azt hiszem, ez is az aromaterápia egy formája. És ezt az illatot most már bárhová beköltözhet a szívek formájában. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aholgyereklennek.blog.hu/api/trackback/id/tr6214069209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása