Ahol gyerek lennék

De felnőttnek lenni legalább olyan jó

Ilyen volt a mécses-dekor workshop

2018. június 02. 22:51 - Bencsikné Mészáros Csilla

A workshop-sorozat 4. állomásán mécses-dekorokat készítettünk. A témát Franciska javasolta és a facebookos szavazáson el is nyerte a tetszéseteket. Az eddigi hosszabb lélegzetű, bonyolultabb témák után igazán üdítő volt ez a gyors és látványos projekt, amihez a kerti helyszínünk nagyon jó párosításnak bizonyult. A házi limonádé szürcsölése közben sok szép mécsestartó készült, különböző technikákkal.

Zsuzsa modelljei

Zsuzsa egységes megjelenésű mécsestartó-családot álmodott meg. A némileg különböző méretű és magasságú üvegeket homogenizálja a sűrű fehér krétafesték. A melegben gyorsan megszáradt a festék és fel is kerülhettek a széles, csipkézett szalagok barna és szürke színben.  A munka nagyobbik része ezzel meg is volt, de az i-re a pontot mégis ezek az egyszerű, fehér gombok tették fel. Nézzétek meg, milyenek nappal és éjszaka!mecses_dekor_workshop-19.jpg

mecses_dekor_workshop-18.jpg

dsc_5846.JPG

dsc_5850.JPG

Csilla modelljei

Csilla - és most még nem magamról beszélek - a változatosságra szavazott és többféle dolgot is kipróbált. Elsőként a legutóbbi posztban is népszerűsített glitterezést tesztelte a kislányaitól "kölcsönkért" kék glitterporral. Mi mással tudta volna az összhangot megteremteni, mint egy kék filcrózsával (bizony, ilyet már láttatok Csillától a hímzőkeretes workshopon). A másik két üvegnél viszont zsákvászon-szalaggal, csipkével dolgozott, amiket kávéval illetve natúr fa virággal dekorált (mindent ragasztópisztollyal rögzített).
mecses_dekor_workshop-17.jpg33754316_1303921823085866_7081836463293202432_n.jpg

Franciska modelljei

Egy igazi vintage-hangulatú kollekciót rittyentett a témát ajánló Franciska, aki habár végig csipkével, zsákvászonnal és natúr kötözőszalagokkal (raffiával és zsineggel) valamint gombokkal dolgozott, mindegyik üveg különböző lett. Külön-külön is nagyon jól mutatnak ezek a szívemnek nagyon kedves mécsestartók (a már sérült csipketerítőkből kivágott részletek családi "örökségek"), de együtt még szebbek!

mecses_dekor_workshop-23.jpg

 

mecses_dekor_workshop-24.jpg

Lívia modelljei

Hasonló stílusban készültek Lívia mécsestartói, mégis ezek a darabok is egészen különböznek a fentiektől. Livi nagyon figyelt a részletekre, aprólékosan ragasztotta a gyöngyöket, kávészemeket, zsinegből készített kis masnikat. Külön kiemelném, hogy ez a zsákvászon nem egy kész szalag, hanem Livi magának vágta ki egy méteráru-darabból, ami valószínűleg jóval pénztárca-barátabb megoldás.

mecses_dekor_workshop-16.jpg

Bencsik lányok modelljei

A múlt heti rövidke facebook posztomban említettem már, hogy Janka és Róza milyen kitartóan alkottak a workshop EGÉSZ! ideje alatt, de azt akkor még nem tudtam, hogy másnap is tartanunk kell egy extra alkalmat a kimaradt ötletek megvalósítása céljából. ♥ Míg én próbáltam romantikus hangulatú példányokat készíteni, addig a lányok gyakorlatilag mindent felhasználtak, ami az asztalon volt, de ügyelve arra, hogy mi mihez passzol. Nagyon büszke voltam rájuk, amiért ilyen elmélyülten dolgoztak, és hogy milyen örömmel töltötte el őket az unalmas befőttes üvegek átalakulása! 

mecses_dekor_workshop-39.jpg

mecses_dekor_workshop-36.jpgmecses_dekor_workshop-33.jpg

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aholgyereklennek.blog.hu/api/trackback/id/tr7814019388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása