Ahol gyerek lennék

De felnőttnek lenni legalább olyan jó

Instant lakberendezési tipp - idézetek az otthonban

2017. április 06. 13:55 - Bencsikné Mészáros Csilla

A félkész- és instant ételek a világ minden táján népszerűek, hiszen a fogyasztók olyan megoldást keresnek, amellyel lerövidíthetik az ételek elkészítési idejét. Nemcsak a hadseregnek, hanem a "dolgozó nő" második műszakjának is kapóra jött, hogy gyorsan elláthatták a csapatot. Persze nem ugyanaz mondjuk a túrós csusza minősége házi vetélytársával összehasonlítva (édesanyám a tésztát is maga gyúrja hozzá), de azért ezzel még együtt lehet élni. Így van ez szerintem a lakberendezésben is. Legtöbbször első ránézésre megmondjuk, hogy ebben a bútorban, párnahuzatban, festményben stb. szinte kiviláglik az alkotó, fáradságos energia! Máskor meg becsapnak az érzékeink... ilyen ez a következő, egyszerűen kivitelezhető lakásöltöztető praktikum, az idézetek képkeretbe foglalása.

Miből áll a dolog?

Keress egy neked tetsző idézetet, szlogent, közlendő információt, nyomtasd ki, tedd képkeretbe, és állítsd ki az otthonodba! Komódra, párkányra, falra, ajtóra, bárhová. Ennyi. Remekül lehet egy kis minikompozíciót is társítani hozzá, virágot, mécsestartót, nippet és még mutatósabb a dolog. Vagy halmozni a sok-sok feliratot. Leginkább angol nyelvű szövegekkel találkozni, talán csak az ötlet eredete miatt, vagy azért, mert sok esetben csak tömörebb fogalmazás fér  bele egy kis keretbe. Ha mégis maradnánk a kifejező magyar nyelv mellett, akkor válogassunk például a Citatum.hu oldaláról, ahol többféle kategorizálás szerint keresgélhetünk.

Kedvenc példáim egyike a méltán népszerű stylist, dekoratőr, lakberendező, DIY blogger Varga Judit otthona. Azt lehet mondani, hogy gyakorlatilag a csúcsra járatta az inspiráló és informáló üzenetek megjelenítését lakásában - amit egyébként nemrég eladott. Nemcsak a nappali falát díszítő, kézzel applikált falmatrica beszédes, hanem az intim helyiség is megkapta a maga védjegyét :-). Biztosan az új otthonából is elleshetünk majd jó megvalósításokat!

juditu.jpg

Fotó: http://juditu.hu

Szintén jó példa az egyedi hangulat megteremtésére az igen karakterisztikus svéd családi lak. A fotós feleség és grafikai tervező/illusztrátor  férj nemcsak feltöltődnek családjuk társaságában, hanem otthon is dolgoznak. Sammy Rose néven futó webshopukban nem hétköznapi fotónyomatok között válogathatnak a vásárlók. Két gyermekük mellett igyekeznek elkerülni a tökéletességre való törekvést a lakberendezésben is! Náluk valahogy nem érzem azt, hogy egy kirakat otthonban járunk. Talán azért sem, mert nemhogy elpakoltak volna mindent a makulátlanság illúziójáért, hanem direkt megmutatják, hogy ők bizony nem hajtogatnak túl sokat, inkább felakasztják a ruhákat. Megszívlelendő tipp az is, hogy inkább fessük át bútorainkat, semhogy lecseréljük azokat! Jó ötlet a fotóra kézzel írt felirat (a modell Viola, a házaspár gyermeke)... már vagy százszor megnéztem ezt a képet, annyira szuggesztív!!! 

sved_csaladi_lak.jpg

Fotó:http://www.designsponge.com

Szóval ne féljünk használni ezt az egyszerű praktikát! Néha olyan jó érzés, amikor nem ácsorgunk órákat a konyhában az ízletes vacsiért, hanem csak betekerjük a virslit a mirelit leveles tésztába... az instant megoldások is lehetnek jók, főleg ha dobunk hozzá egy kis extra fűszert! :-) Nekem így sikerült:

p1050532.jpg

p1050527.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aholgyereklennek.blog.hu/api/trackback/id/tr6412403263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása