Ahol gyerek lennék

De felnőttnek lenni legalább olyan jó

Probiotikumokkal készülünk az őszre

2017. augusztus 22. 07:32 - Bencsikné Mészáros Csilla

Bár sok koncepció formálódott a fejemben Janka első óvodai évéről, utólag leginkább a hullámvasúthoz tudnám hasonlítani. Nemcsak az érzelmek váltakoztak nagy intenzitással az új emberek, új környezet, az anyáról való leszakadás, a kistestvér miatti féltékenység miatt, hanem az egészség-betegség meccsében is eléggé alulmaradtunk. Az első két hónap meglehetősen jól indult, de aztán tavaszig, illetve tavasztól nyárig (vagyis a tanév végéig :-)) számos baktérium, vírus és miegymás megfordult nálunk. Szerencsére kórházi kezelésig nem fajultak a dolgok, de azért elég kimerítő volt a gyerekek két napos késleltetéssel indult nyavalyái, amit meggyógyulásuk pillanatától én folytattam, mondanom sem kell, hogy sokkal hosszabb lefutással. :-) A legmaradandóbb élmények egyike a hasmenéses betegségek voltak, ami olykor lázzal is párosult. Mivel Róza, a kisebbik lányom igen vékonyka alkat, ezért mindig nagyon aggódtam, hogy ennek komoly következménye lesz. A második év már határozottan jobb volt, megúsztuk röpke három masszív hónappal, és már az én szervezetem is sokkal ellenállóbbá vált a kórokozókkal szemben, de arra gondoltam, gyúrhatnánk még egy kicsit a dolgon. Az előbb említett hasmenés okán jó szolgálatot tettek a probiotikumok, amik most újra előtérbe kerültek.probiotikumok_300x300.jpg

Egy ismerősöm munkája kapcsán hallottam a ProGastro élőflórát tartalmazó étrend-kiegészítőiről. A probiotikumok nagy népszerűségnek örvendenek manapság, hiszen négyféle módon hathatnak az emberi szervezetre (Dr. Novák Hunor cikkéből) :

  1. A „rossz” mikroorganizmusokat visszaszorítják a bélflórában
  2. A bél barrierfunkcióját javítják (kevésbé szívódnak fel a bélből a káros anyagok)
  3. Pozitív hatással vannak az immunrendszerre
  4. A fájdalomérzetet módosítják. 

Rengeteg mindenen múlik, hogy melyik a nekünk való probiotikum és persze az sem igaz, hogy csodaszer. Mindenesetre mi most belekezdtünk egy két hónapos kúrába a gyerekekkel együtt, és én már azt is sikerként könyvelném el, ha idén elkerülne a hasmenéses nyavalya, amire így jó esélyünk van. Magunknak a ProGastro Aktív-ot, a gyerekeknek pedig a ProGastro Kid-et szereztem be.

progastro_aktiv_100g_600x480.jpg

progastro_kid_doboz_25g_600x480.jpg

Fotók: https://progastro.hu

Körülbelül két hete kezdtük a szedésüket és az a gyakorlati tapasztalatom, hogy a lányok a reggeli/esti (attól függ, mikor kérik) kakaójukkal fogyasztják legszívesebben, mert csupán vízben elkeverve nem ízlik nekik. Bízom a készítményben, remélem jó eredményekről számolhatok majd be!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aholgyereklennek.blog.hu/api/trackback/id/tr9412765762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása