Ahol gyerek lennék

De felnőttnek lenni legalább olyan jó

Fényőrzők - filléres mécsestartók

2018. május 18. 21:21 - Bencsikné Mészáros Csilla

Akár a téli estékről, akár a nyári éjszakákról van szó, a gyertyák fénye sajátos hangulatot teremt. Kiváló alap a  későbe nyúló beszélgetésekhez, összejövetelekhez. Számomra is nagyon emlékezetes volt, amikor tavaly, a már emlegetett balatoni esküvő alkalmával sötétedés után meggyújtották a teraszon a saját dekorálású befőttes üveg-mécsestartókat. Ez az érzést elevenedett fel, amikor Franciska, az egyik állandó workshop-tag ajánlotta ezt a témát a következő alkalomra, ami az indított szavazás alapján el is nyerte a tetszéseteket!

Az eredeti koncepció papírral dolgozik, de amikor elkezdtem az inspiráció-gyűjtést, számos festett verzióba is botlottam. Nyilván a száradási idők miatt korlátozottan alkalmas egy workshopos feldolgozásra, de mindenképpen figyelemreméltó. A legegyszerűbb módja ennek, ha festékspray-vel dolgozunk. Az előkészítés igen egyszerű: a zsírtalanított, tiszta üvegeket maszkolószalaggal kell lefedni azokon a részeken, ahol "nyitottan" szeretnénk hagyni. Jöhet a sprayfestés majd a száradási idő után a szalagok eltávolítása. Szalaggal, gyöngyökkel, csipkével is díszíthetjük még.

Ugyancsak nagyon látványos, ha a dekupázsragasztóval kezelt felületet glitterporba hempergetjük. Erről nagyon klassz, részletes leírást olvashattok az Életszépítők oldalán.glitteres_befottesuveg.jpg

Fotó forrása: https://eletszepitok.hu/

Ezekről rögtön eszembe jutott Hosszú-Bárdócz Éva (akinek munkáiról korábban itt írtam), aki tükör-sprayvel foncsorozott üveg hatású mécsestartókat készített. Éva alaposan és élvezetesen dokumentálja minden diy projektjét (győződjetek meg róla itt), ajánlom figyelmetekbe!bardoczeva_tukorspray.JPG

Fotó forrása:http://bardoczeva.blog.hu

És végül következzen a papíros szakasz! Ehhez is kerestem oktatóvideókat, mert az volt az első sejtésem, hogy ehhez is valamilyen folyékony ragasztót kell használni, de tévedtem, egyszerű ragasztópisztoly kell csak hozzá. Azt hiszem, ennél egyszerűbb nem is lehetne! Az elmúlt, komplikáltnál is összetettebb projektjeink után ezt üdítő könnyedséggel fogjuk abszolválni a következő workshopon!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aholgyereklennek.blog.hu/api/trackback/id/tr6613978046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása