Ahol gyerek lennék

De felnőttnek lenni legalább olyan jó

Ilyennek képzeltem a Mikulás otthonát

2017. december 03. 16:50 - Bencsikné Mészáros Csilla

Te elképzelted már valaha, milyen lehet a Mikulás otthona? Milyen lehet a szobája, a műhelye, az istállója? Az én fejemben mindig olyan kép élt, hogy ez csakis valami nagyon meleget árasztó hely lehet, ahol minden a gyerekekről és az ajándékozásról szól. A játékról, amit a szánkózás vagy a korcsolyázás jelent... a melegről, amit a ropogó fa ád...az iciri-pici csomagokról, amik a kalendáriumról lógnak...a hópelyhekről és a csillagokról. No és természetesen egy nagy-nagy fotelről, amibe esténként bevackolja magát és a lurkók leveleit olvassa ezer- és millió szám.

Azt azért nem mondanom, hogy ez motivált anno, amikor az ikeás füles fotelunkat beszereztük, de kétségkívül ez volt a koncepcióm első alappillére, ahonnan a tervezés elindult. Egy héttel ezelőtt ugyanis kaptam egy olyan felkérést, hogy segítsek a Válba látogató Mikulásnak egy olyan enteriőrt megálmodni és megvalósítani, amiben a csemetéket fogadhatja. Nem volt sok idő a felkészülésre és igen költséghatékonynak is kellett lenni, így azt vállaltam, hogy a háttérhez szükséges anyag megvásárlásán kívül mindent saját bútorral és kiegészítővel fogok megvalósítani. Nem is olyan egyszerű egy nagy rendezvénysátorba otthonosságot vinni, de a kis színpadelem és a 20 méter barna vászon megadta azt a lehetőséget, hogy egy szobát alakítsunk ki az egyik sarokban. Nos, a szerelés  nagy részéért  ez a "burkolás" volt felelős, a dekorálás már gyerekjáték volt.

A füles fotel került a középpontba és ehhez képest helyeztük el a többi tárgyat. Külön kiemelném a szánkóra kötött korcsolyát, ami még az unokatestvéremé volt úgy 30 évvel ezelőtt. Nagyon markáns hatású volt a falnak támasztott létra is, ami a férjem DIY ruhatartó projektje volt és a hálószobánkból evakuáltam. Igyekeztem a különböző természetes anyagokra is nagy hangsúlyt fektetni, ezért báránybőr, fenyőkoszorú és Bereczki Zsuzsa alkotótársam ötletére fahasábok is bekerültek a szobába. Egy fotófalak készítésében tapasztalt barátnőm javasolta, hogy kellene az északi sark jelzése is , amit úgy alkalmaztunk a helyi adottságokhoz, hogy a lányaim Krokig ruhatartó állványára akasztottuk a Zsuzsa által készített 'északi sark', 'Kerek domb' és 'Páskom' elnevezésű függesztékeket. Ezen kívül kedveskedtem a Mikulásnak 'Ho-Ho-Ho' feliratú zászlófüzérrel és hímzőkeretbe applikált csillagokkal (vagy hópelyhekkel - ki minek látta). Természetesen az ajándékok sem hiányozhattak, amit a kalendáriumra akasztott kis csomagok szimbolizáltak.

mikulas_szoba-2.jpg

mikulas_szoba-5.jpgmikulas_szoba-12.jpg

Ahogy mondani szokták, a puding próbája az evés, ami a mi esetünkben a Mikulás érkezése és a meglepően nagy gyerekhad volt. A fotel mellett még egy segítő manócska is elfért, egy picit azért mégis aggódtam, mert a Nagyszakállú popsztárokat megszégyenítő népszerűségnek örvendett és már félő volt, hogy koncertbaleset történik... nagy tanulság, hogy legközelebb valamilyen guszta kis kordont is építenünk kell, hogy mindenkinek megfelelő figyelem jusson.

mikulas_szoba-11.jpg

mikulas_szoba-7.jpg

mikulas_szoba-9.jpg

mikulas_szoba-8.jpg

Szép hagyomány lenne, ha minden évben egy berendezett kis miliővel várnánk Télapót, hogy minden feltétel adott legyen a váli gyerekeknek a NAGY TALÁLKOZÁSRA! Ami engem illet, már most rengeteg új ötletem van, amivel idevarázsolhatjuk a messzi, északi csodahelyet!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aholgyereklennek.blog.hu/api/trackback/id/tr3013415395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása