Ahol gyerek lennék

De felnőttnek lenni legalább olyan jó

A Balaton új arcai

2017. július 05. 14:51 - Bencsikné Mészáros Csilla

Őszintén megmondom, hogy amióta le(vagyis vissza)költöztünk Válra, sokkal jobban meggondolom, hova is menjünk nyaralni. Már nemcsak az úticél számít, hanem a szálláshely praktikuma és esztétikai oldala egyaránt. Nekem is hitvallásommá vált, hogy csak oda megyek nyaralni, ahol jobb, mint otthon (és mégis, a saját helyzetem nehezítésén dolgozom)... Nos, a következő vendégházak teljesítik, sőt felül is múlják ebbéli igényeimet :-) 

A Köveskálon nemrégiben átadott két vendégház (Kő és Kavics) mintegy folytatásai a tulajdonosok (Zakar Kata és Mészáros György - házaspár) által már 2007 óta üzemeltetett Kővirág étterem-és szálláshelynek. A házak mind külső megjelenésükben, mind berendezésükben egy mediterrán utazás érzetét adják. Joggal érezhetjük úgy a képek alapján, hogy itt minden részletet nagy gonddal terveztek meg, minőségi alapokon, jó ízléssel. Mintha egy barátunk adta volna kölcsön a lakását... 

Szerintem valósággal tapintható, hogy Katának milyen kivételes szépérzéke van, a vérében van - szokták mondani. De ahogy ő is fogalmaz, a stílusérzék fejleszthető tanulással, olvasással, utazással, így minden embernek  megvan a lehetősége, hogy ízléses otthont alakítson ki magának. Nem oklevél és bizonyítvány függvénye, mivel vesszük körül magunkat. Apropó tárgyak, a régiségpiacok szeretete abban is tetten érhető, hogy lassan már egy raktár is szükségeltetik a családnak, ahol a sok összegyűjtött holmit tárolni tudják. Bizony, ez már az én fejemben is megfordult, a garázsunkban tornyosuló kupacok láttán :-) De az még számomra is újdonság, hogy Kata egy kis túlélőcsomaggal utazik. No nem gyógyszeres csomagra, ragtapaszra, fertőtlenítőre kell gondolni, hanem egy dekorációs puttonyra. Illatgyertya, tüllfüggöny, ágytakaró, napelemes égősor... vészhelyzetekre :-)kovirag_2_1.JPG

Fotók: http://kovirag.hu/ és https://www.instagram.com/zakarkata/

Érdemes Kata Instagram oldalát böngészni, ha további inspirációkat szeretnénk, különösen az ételfotók kedvelőinek ajánlom.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aholgyereklennek.blog.hu/api/trackback/id/tr4112642703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása