Ahol gyerek lennék

De felnőttnek lenni legalább olyan jó

Egy 27 négyzetméteres lakás apró mozaikdarabkái

2018. március 17. 21:09 - Bencsikné Mészáros Csilla

Hogyan lehet 27 négyzetméter teljes értékű otthon? A megfelelő mennyiségű tároló helytől? Egy kétfunkciós fekhelytől, ami nappal kanapé, éjszaka kényelmes ágy? A kisméretű, világos bútoroktól? A DIY megoldásoktól? Remélem mindentől így, egyszerre, legalábbis ez a célom.

Nézd meg, hogyan újulnak meg a lomtalanításból megmentett székek kobaltkék színben! Hogyan lehet egy leértékelt áruk osztályán vásárolt kanapépárna-huzatból menő faliújság (amit te is könnyedén elkészíthetsz, itt olvashatsz róla)! Hogyan lehet pofonegyszerűen, csupán geometriai formák festésével hatásos dekorációt készíteni? No, és hova kerülnek a workshop-sorozatunkon készült tárgyaim?! dembinszky_diy_2.jpg

dembinszky_diy.jpg

A székek egy budapesti lomtalanításból származnak. Csiszolás és glettelés után alapozóval kezeltük, ami után két réteg Trinát magasfényű zománcfestéket (RAL 5013) kaptak.

dembinszky_diy1.jpg

dembinszky_diy-6.jpg

dembinszky_diy-9.jpg

A már alapozott feszített vásznakat a falfestéshez is használt, színre kevert (RAL 5013) héra festékkel festették le a lányaink. Ezután a férjem megrajzolta a geometriai formákat és körbemaszkolta, majd a Pinty Plus Evolution bronz akril spray-vel lefújta a mintát. Sajnos a maszkolószalag nem 100%-os ilyen esetekben, ezért eltávolítása után szükséges volt még ecsettel meghúzni a kontúrt. Nektek mit "üzennek" ezek a képek? 

dembinszky_diy-4.jpg

Mint tudjátok, nagy kedvenceim a faliújságok, mert szerintem minden otthonban vannak olyan papírok, amiknek feltétlenül szem előtt kell lenniük. Ha engem kérdeztek, nem mindegy a külcsín, ezért egy erős textillel vontam be az IKEA parafa táblámat, és réz színű gombostűkkel körbetűztem. A textil is az IKEÁ-ból származik, a leértékelt áruk osztályán találtam néhány bézs színű kanapépárna-huzatot, amit 990 Ft-ért meg is vettem. Egyszerűen nem hagyhattam ki ezt az alkalmi vételt!gombkep_aholgyereklennek.jpg

Sok-sok apró mozaik, ami hamarosan összeáll egy teljes képpé, hogy egy „pofás” kis lakás kerekedjen a végén. Cseppet sem unalmasan. Csak visszafogottan. Neked tetszik?

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aholgyereklennek.blog.hu/api/trackback/id/tr713748716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása