Ahol gyerek lennék

De felnőttnek lenni legalább olyan jó

Trendi natúr gyerekszobák

2019. április 05. 21:52 - Bencsikné Mészáros Csilla

Személy szerint üdvözlöm azt a skandináv/németalföldi trendet, ami egyre meghatározóbb lesz a magyar gyerekszobák vonatkozásában is. Nem kell valami eget rengető, vadonatúj dologra gondolni, elég a legismertebb svéd bútoráruház kollekcióit átszövő természetességre gondolni. Natúr és fehér -esetleg pasztell színű – fa bútorok, amelyek részben akár felújított régi darabok, kiegészítve természetes alapanyagból készült szőnyegekkel, vesszőből/rattanból font vagy éppen kötött kiegészítőkkel. A falak színe is döntő többségében fehér, a színeket a gyerekjátékok, könyvek és füzérek hozzák be az enteriőrbe. Mondanom sem kell, hogy a gyerekjátékoknál is a fa/vessző/rattan/len/pamut az úr, és a ‘kevesebb több’ elve az irányadó. 
Ezekben a gyerekszobákban öröm mindent megtapintani!

Érdemes elgondolkodni ezen a szemléleten, ami a kevesebb, de minőségi játékra helyezi a hangsúlyt. Szerintem ezt csak úgy lehet megtenni, ha többfunkciós vagy úgy tetszik alapdarabokat vásárolunk. Klasszikusan ilyen a babaház, a vasút, kiskonyha, babakocsi, egymásba rakható kis dobozok, építőkockák, kézzel készített babák, állatkák. Természetesen mi sem mondanánk le a napjainkat meghatározó legóról és társasjátékokról, de közben nagyon foglalkoztat, hogyan szűkítsem a gyerekeket körülvevő tárgyak mennyiségét. Magamon is tapasztalom, hogy sokkal jobban érzem magam, ha rend uralkodik körülöttem és olyan dolgok vesznek körül, amik időtállóak, minőségiek, univerzálisak. Érdemes használati idejük alapján is mérlegelni a termékek árát. Amit évekig fogunk használni, ott az ár mellett több szempontot is vegyünk figyelembe (természetesen amennyiben módunkban áll).

Gyerekszobák 2019-ben

A falszíneket már érintettük, de gyerekszobáknál külön téma a falak dekorálása. Ebben egyrészt nagyon menőnek számít lányszobáknál az óriásrózsás tapéták/dekorok, de falmatricák tekintetében nagyon hódítanak a bájos állatfigurák, akár egész erdőjelenetek. A Disney hősök fénykora leáldozott mindenféle gyerekszobai bútor és kiegészítő tekintetében. Ez is az időtállóságot segíti, hiszen egy kisiskolásnak már akár ciki is lehet egy Micimackós gardróbszekrény vagy ágy. Nagyon menők emellett a geometriai falfestések, hegyek, csíkok, egész falat betöltő alakzati tagolások. 
2019 nem az utánzatok éve lesz. Az eredetiség kerül előtérbe, ami megnyilvánulhat egy régi felújított bútor vagy más egyedi kiegészítő képében. Ugyanúgy felkapottak a diy projektek, de gombamód szaporodnak a manufaktúra jelleggel működő kisvállalkozók, akik maximálisan személyre szabott termékekkel örvendeztetnek meg minket. Szerencsére ma már nagyon sok tematikus vásár, piac működik, ahol kézbe vehetjük a portékákat és szóba is elegyedhetünk a termékek készítőjével. A legkisebbeknek szól a PiciPiac, ami majd’ minden hónapban megrendezésre kerül immáron nemcsak Budapesten, hanem Székesfehérváron is és minden alkalommal 50 magyar tervező hazai termékeivel várja az érdeklődőket.

Dekoráció és stílus a természetesség jegyében

Visszatérve még kicsit a szobákhoz, nekem nagyon tetszik, ahogyan ez a stílus a dekorációkhoz viszonyul. Az a szabály, hogy gyakorlatilag nincsen szabály és jöhet bármi: a gyerkőc festménye, egy makramé, egy füzér (rojtokból, bojtokból, cseppekből, felhőkből), egy banner, egy formapolc, ó és számos, könyvekkel megrakott polc vagy éppen egy krétatábla. Megannyi és megannyi kreativitásra serkentő dolog, ami a gyereket állítja középpontba. Ahol nem kell tökéletes rendnek lennie, de ahol percek alatt elpakolható a sok praktikus és szép tárolónak köszönhetően.

A szögletes formák után a kerekded felé terelődik a hangsúly, ami sokkal barátságosabb, ami játékra hív. Ezért is vagyunk olyan büszkék a Myminiversum-os székekre, amik bájos formákkal várják az óvodáskorúakat. Amikor eljön az ideje az asztali játékoknak, nagyszerű társ lesz benne ez a bútor, ahová öröm leülni! Nem könnyű bizony a választás a maci, nyuszi, felhő vagy korona forma közül…de abban megegyeznek, hogy minőségi anyaghasználatuknak köszönhetően végigkísérik gyermekünket két éves korától egészen az iskoláig, tehát hosszú távon számíthatunk rá! Extra kiegészítők a háromféle színben elérhető kézzel horgolt székzoknik, amikkel még egyedibb lesz a gyerekszoba!my_miniv13.jpg

komment

Füvészkert utca 1.1

2019. január 07. 22:02 - Bencsikné Mészáros Csilla

Felújítás a javából!

Aki olvasta az első részt az tudja, milyen fejlődés előtt állt ez a nagyszerű kislakás (aki lemaradt a bevezetőről, itt újraolvashatja). Rengeteg minden történt, amiről szeretnék beszámolni, de talán egy kicsivel kevesebb, mint amiről szerettem volna. Akinek van érintettsége az építőiparban, az tudja, hogy mekkora pörgés van most, mindenki erején felül vállal. Ez a túltelítettség bizony sokszor nem csak a várakozási időkön látszik meg, hanem a munka minőségén és olajozottságán is. Szóval sokkal több dologgal gyűlt meg a bajunk, mint ami indokolt lett volna, de biztos vagyok benne, hogy ez a végeredményen nem fog látszani! 

Fürdőszoba

Kétféle megjelenést ajánlottam a megrendelőknek ♥, egy modern metrócsempés és egy alapvetően földszíneken alapuló játékos burkolat-együttest, melyek közül az utóbbi nyert. A Paradyz Enrice névre keresztelt családja nagyon természetközeli, famintás járólapja, strukturált dekorcsempéje nagyon látványos, ugyanakkor nagyon jó az ár-érték aránya, 4.000 Ft alatt van a négyzetméterára (ráadásul a dekorok sem darab - hanem azok is négyzetméter árasak).

Bútornak egy semleges, fehér színű IKEA bútort választottunk, tükrös felső szekrénnyel, a fény megsokszorozása és a tárolókapacitás kihasználása érdekében. A tágasnak mondható fürdőben került elhelyezésre a mosógép és a bojler is. A fürdőkád mellett több érv is szólt a zuhanyzóval szemben: egyrészt ezzel nem zárjuk ki a kisgyermekes családokat, másrészt strapabíróbb is. Ugyanakkor egy kádparavánba is beruháztak a tulajdonosok, hogy a zuhanyzás is kényelmes legyen. Ezzel a látványtervvel indultunk:

Fürdőszoba-szalon látványtervei

Konyha

Azt hiszem nem mondok el nagy újdonságot, hogy az apró (de legalább ablakos!) konyhába fehér konyhabútort választottunk! Mindössze egy 190 cm hosszú munkaterületbe kellett minden alapvető funkciót besűríteni, ezért a kiosztáson és az elrendezésen nem kellett gondolkodni... a hűtő a konyhabútor mellett, balra lévő kis beugróban kapott helyet, illetve egy mini kamraként szolgáló zárt szekrény szerepelt még adottságként, amit nem szüntettünk meg, csak felújításra kerül. A bútor maga ezúttal az IKEÁ-ból érkezett, mivel sztenderd méretű a rendelkezésre álló hely és a férjem egy tapasztalt konyha-építő volt kollégájával hipergyorsan abszolválta is a feladatot. A kínálatból a Sävedal-ra esett a választás és az inspirációhoz hasonlóan tölgy munkalappal lett megkoronázva, fekete visszafogott fogantyúkkal felékszerezve. A pult feletti burkolatnak pedig az Opoczno Origami Dune egyik fehér csempéjét társítottuk, aminek strukturáltsága igazán csak a fény játékával illetve tapintásra mutatkozik meg. Nagy rajongója vagyok a lengyel csempéknek, hiszen jó minőséget kapunk 4.000 Ft körüli négyzetméteráron, eddig nem csalódtam bennük.

Az IKEA konyhatervező programjával nagyon gyorsan el tudtam készíteni a tervet, ami után már csak finomhangolni kellett. Nagyon hasznos már az alapkérdések tisztázásához is, nem is beszélve olyan "extrákról", mint például ha a munkalapokat vagy a fogantyúkat szeretnénk variálni egy adott bútorhoz. A svéd óriás gondoskodik arról is, hogy ajánlja nekünk saját háztartási gépeit, de ezek árát az elemlistában külön is láthatjuk. Ha már elemlista: óriási segítséget nyújt a költségek pontos tervezéséhez és a bevásárláshoz is, de legyünk résen, mert nálam előfordult, hogy "beragadt" egy díszszegély, amit nem tudtam módosítani vagy törölni, illetve ajánl egy-két olyan kiegészítőt, amire lehet, hogy nincs is szükségünk (pl. világítás az üveges szekrényhez). Ezektől az apróságoktól eltekintve bátran ajánlom mindenkinek! Aki pedig nem boldogul, az foglalhat online időpontot egy IKEA konyha-szakértőhöz! Íme a mi tervünk:

 IKEA konyhatervező látványtervei

 

A következő részben az előszobával, nappali-étkezővel és a hálófülkével folytatjuk! 

komment

Hóember facsipeszből - diy gyerekekkel

2018. december 11. 21:27 - Bencsikné Mészáros Csilla

Janka idén megütötte a főnyereményt, hiszen nemcsak itthon várja valami meglepetés minden decemberi reggelen egészen karácsonyig, hanem az iskolában is. A tanító néni jóvoltából és a szülők segítségével naponta részesülnek ajándékban, amik igen széles skálán mozognak. Csokigolyó, pogácsa, mézeskalács, színező, kinder-figurák, festhető karácsonyfadíszek, só-liszt gyurmázást egészítik ki olyan élmények, mint a tetszőleges ülésrend, házi feladat alóli mentesülés vagy filmezés pattogatott kukoricával - és akkor még csak szemezgettem a javából. Ehhez a nagyszerű kezdeményezéshez mi egy egyszerű csináld magad! csomaggal járultunk hozzá, amiből mindenki saját maga készítheti el a kis hóemberét. Holnap reggel minden első osztályos kapni fog egy piros kis csomagocskát, ami a következőket tartalmazza:

 • 1 db fehérre festett facsipesz, (ami felér egy MacGyveres szupertapasszal, szerintem mindenre jó)
  amit dekorfestékkel lefestettem (igen, mind a 25+1-et!), de fehér tempera is ugyanolyan jó lehet
 • 1 db mini piros pompom mint orr (ezt én egy Kik-ben vásárolt füzérről vagdostam le)
 • 2 db színes fonal mint sál

Szükségeltetik hozzá továbbá:

 • fekete filctoll (szemnek, szájnak, gomboknak) valamint
 • ragasztó (én a prototípust ragasztópisztollyal készítettem, de a gyerekek valószínűleg folyékony ragasztóval fogják, a stiftek nem túl jók erre a célra)

Kíváncsi leszek, milyen sikere lesz a gyerekek körében?! 

komment

A várva várt vendég

2018. december 08. 14:21 - Bencsikné Mészáros Csilla

Gyerekkoromban volt egy könyvem tele karácsonyi történetekkel. A kedvenc mesém ezek közül az volt, ami a Mikulás otthonában játszódott és a „kulisszák” mögött zajlódó eseményekről szólt. A rengeteg Mikuláshoz érkező levélről, azok szelektálásáról, a manók műhelyéről, az ajándékok készítéséről és sok-sok készülődésről, ami Mikulás apó elindulását megelőzte... lenyűgöző és elbűvölő volt ez a mese! Most ezt a hangulatot, ezt a pillanatot szerettem volna megidézni azzal a miliővel, ami rövidesen megtelik hangos gyereksereggel és egy várva várt Vendéggel...♥

 

komment

Asztaldísz tálcából - karácsonyi workshop

2018. december 04. 21:56 - Bencsikné Mészáros Csilla

A karácsony előtti készülődés az év legvártabb időszaka, nem maradhatott workshop nélkül! A hangulat különlegességét fokozta, hogy az otthonunkban, anya-gyermek (amíg el nem tűntek játszani) felállásban abszolváltuk a feladatot, ami sokkal inkább örömjáték volt! ♥ Sok tervet abszolváltunk már sikeresen, de azt hiszem, most voltunk a legproduktívabbak és legelégedettebbek is!

A projekt témája egy karácsonyi klasszikus, az asztaldísz volt, de ezúttal tálcákba, fiókokba, dobozokba, bortartókba és tálakba sűrítettük mindazt a sok szép csecsebecsét, amit felhalmoztunk és amiket egymással is megosztottunk, csereberéltünk. Az alap mindenkinél száraz tűzőhab volt és egyaránt operáltunk ragasztópisztollyal és dróttal, mikor mire volt szükség. Nem tudom, átadják-e a képek a vasárnap délután hangulatát, de mi nagyon jól éreztük magunkat és büszke voltam ezekre az anyákra, akik kitartóan kísértek végig egész évben! A betegség miatt lemaradottakkal pedig jövő héten adunk egy ráadást, ami a tapasztalatok alapján minimum fantasztikus lesz! ♥

Az elkészült művek és a csapat:

komment

Így készíts rojtokból füzért 1 óra alatt

2018. november 06. 22:15 - Bencsikné Mészáros Csilla

Októberi füzér-készítő workshopunk beszámolóját már közzé tettem, de a saját projektemet még nem. Nem sokat tudtam ugyanis haladni vele a workshopon, túlságosan lefoglalt a résztvevők mentorálása pompom témában (milyen jó foglalkozás lenne J) és az esemény fényképekkel való dokumentálása. Arra azonban elegendő volt, hogy kiteszteljem a technikát, lássam a méretet, kiválasszam a gyöngyöket. Otthon aztán az őszi szünet remek alkalmat adott arra, hogy lányaim segítségével abszolváljuk is a projektet.

A füzér rövid leírása:

 • a rojtokhoz pamut-fonalat használtam, de legközelebb azt hiszem inkább fényes hatású fonalat fogok választani - úgy elegánsabb hatást nyújt
 • a rojtokat az alábbi videó alapján készítettem el

 • a rojtokba vékony, hobbiboltban kapható drótot fűztem
 • erre könnyedén fel lehetett fűzni a gyöngyöket. Ekrü, műanyag csiszolt és színes gyöngyöket használtam türkiz és rózsaszín színekben
 • Zsinegnek ezúttal nem a pékzsineget, hanem egy vastagabb, három szálból csavartat választottam.
 • a rojtokat egyenként rátekertem a zsinegre a drót segítségével, megcsavartam és visszabújtattam

Ez egy nagyon könnyen és gyorsan abszolválható projekt, amiben a nagyobbacska gyerekek már részt tudnak venni (az én Jankám pl. 6 éves). Kiváló dekorációs ötlet gyerekszobába is, válasszuk a lurkó kedvenc színét. Ha pedig a környezettudatosság a cél, az elfekvő maradék fonalakból egy remek multikolor változat készíthető el. Jó kikapcsolódást hozzá!

fuzer_rojt.jpg

fuzer_rojt-3.jpg

komment

Ilyen volt a füzér-készítő workshop

2018. november 04. 21:36 - Bencsikné Mészáros Csilla

Idén hatodszorra gyűltünk össze egy népes kis csapattal, hogy a füzérkészítésnek hódoljunk! Bár igen gazdag repertoárját leltük fel a csináld magad füzéreknek, úgy esett a dolog, hogy szinte minden projekt a pompomokról és rojtokról szólt. Különböző fonalakkal dolgoztunk, így legalább remek összehasonlítási alapunk volt, hogy melyik is a legmegfelelőbb erre a célra. A tapasztalatunk az volt, hogy pompom-készítéséhez a legjobban a gyapjúfonalak váltak be, amik Franci "örökségei" voltak, rojtokhoz pedig inkább a hímzőfonalak.

A fonalgombolyagokból készült kilincsakasztó,ágydíszítő gyerekszobába és 'otthon' feliratú kedves emlék a konyhába, rojtokból pedig fotózási kellék és rusztikus makramé stílusú dekorelem. De ne feledkezzünk meg Zsuzsa horgolt köntösű fagolyó installációjáról és Marcsi barkácsfilc hegyeiről/felhőiről. No és persze a lelkes kislányokról, akik kétség kívül a legszebb pompomokat készítették - amikből akár nyaklánc és hajgumi is lehet.

Íme két kis videó, ami alapján dolgoztunk:

 

Természetesen most sem mindenki tudta befejezni a munkát, az idő megint valahogy rakétasebességgel húzott el mellettünk... de a lényeg most is a jó hangulat, a kisebb és nagyobb történések megvitatása és persze egymás támogatása volt, ha éppen elakadtunk. Finisben az év, már csak egyetlenegy alkalom vár ránk, természetesen karácsonyi témával. ♥

komment

Képkeretből fülbevalótartó - villámgyors ikea-hack

2018. október 27. 17:50 - Bencsikné Mészáros Csilla

Ha vérbeli értékesítő lennék, akkor most elmondanám, hogy egy hosszú ideje fennálló, fontos problémát oldottam meg, és egy csapásra megváltozott az életem ezzel a projekttel! Kontrollerként azonban azon gondolkodom, hogyan tudnám csak úgy finoman, feltűnést nem keltve megemlíteni, hogy végre esztétikus módon tárolom a fülbevalóimat, és reggel könnyű szerrel le tudom venni, amit éppen szeretnék… szóval a kommunikációs attitűdödömön még változtatnom kell, de a füli-tárolón legalább nem! Egy régóta dédelgetett, gondosan elmentett „pin”-t valósítottam meg nagyon egyszerűen, nagyon rövid idő alatt… nem is értem, miért vártam ennyit vele?!

Ha te is követsz, nem kell többé mindenféle csetreszben, szütyőben és dobozban kotorásznod (és ugye a párok valamiért mindig elkeverednek), hanem átláthatóan a szemed előtt lesz valamennyi fülönfüggőd!

Nem túlzás egy vérbeli ikea-hack-ként aposztrofálni a munkát, hiszen egy ikeás képkeretet ötvöztem egy 7 éve őrizgetett (nem vicc) maradék tapétával. No de lássuk, mire volt szükség hozzá:

 • képkeret (KNOPPÄNG, mérete 21x30 cm)
 • tapéta/dekoranyag/öntapadó fólia, amid éppen van vagy tetszik
 • zsineg (pékzsineg vagy natúr kenderzsineg)
 • folyékony ragasztó, cellux
 • dekorfesték
 • viaszpaszta
 • olló, pamutanyag
 • és jó sok fülbevaló!

A festés, waxolás igazából csak opcionális, könnyen elképzelhető, hogy a meglévő/kiválasztott képkeret színe pont illik az elképzeléseidhez és az otthonodhoz. Én inkább az átszínezés mellett tettem le a voksomat, és a Pentart vintage bézs színével kétszer átfestettem a keretet (alapozás sem kellett). Ez igazán gyorsan megszáradt (hajszárítóval is rá lehet segíteni) és utána egy pamutrongy segítségével felvittem a Pentart chameleon viaszpasztát (itt dörzsölni nem is kell, nem egy bútorról van szó). Eddig csak a hagyományos, natúr viaszpasztát használtam, de úgy látom, érdemes kísérletezni, mert ennek a wax-nak a gyöngyház színű, finoman csillogó fénye nagyon megtetszett.

Száradás közben elkészítettem a háttáblát: A képkeret hátlapjára folyékony papírragasztóval felragasztottam a méretre vágott tapétát, és celluxszal a hátuljára erősítettem a zsinegeket. A zsinegek száma attól függ, mennyi akasztani valónk van, és persze érdemes előre is gondolkodni, hogy idővel bizony még több lesz (én négy darabot ragasztottam)! Pékzsineget használtam, amit még a Dekorellából szereztem be. Az egyszerű pékzsinegekkel nagyon meg vagyok elégedve, de az arany-, ezüstszállal kevertek hajlamos a letekeredésre. Kicsit aggódtam, hogy a cellux esetleg nem fogja rendesen tartani a zsineget és meghajol, de a tapasztalat azt mutatja, hogy a fülbevalók nem elég súlyosak, jól tart! Ezután már csak össze kellett illeszteni a rámát és a hátlapot (értelemszerűen az üveg nem is kell), és jöhetett a lányaim kedvenc része, a fülbevalók párosítása, felaggatása. Itt aztán van lehetőség a cizellálásra, hogy éppen méret, szín vagy stílus szerint csoportosítunk!

fulbevalotarto_ikeahack-4.jpg

fulbevalotarto_ikeahack-5.jpg

fulbevalotarto_ikeahack-7.jpg

Ilyen egy állandóan változó, három dimenziós kép, amire öröm ránézni és amiről öröm válogatni minden reggel! Reflektálva a bevezetőre ne késlekedjetek akár a vasárnapi ebéd után belefogni ebbe a nagyszerű projektbe, hogy a következő hetet már önmagatok stylistjaként kezdjétek!

komment

Füvészkert utca 1.0

2018. október 23. 14:11 - Bencsikné Mészáros Csilla

Kezdetek

Egy újabb izgalmas sorozat indul (vagyis már egy ideje elstartolt), amelyben végigkövethetitek egy budapesti kislakás felújításának történetét. A lakást külföldön élő barátaink vásárolták befektetés céljából, és a mi feladatunk, hogy még 2018-ban teljesen megújulva beköltözésre készen várja lakóit. Most is az igényes, hosszú távú albérletet egyedül, vagy párral kereső embereket céloztuk meg. Tesszük mindezt a lakás méretéből kifolyólag is, hiszen összesen 38 négyzetméteren kell minden funkciót megoldani. Nem érezzük ezt hátránynak, sokkal inkább lehetőségnek, mert igazán izgalmas feladat kis helyen megőrizni a tágasságot és kialakítani a kellő szeparáltságot egyszerre. A lakás egyéb paraméterei egyébként kiválóak: remek infrastruktúrájú, rehabilitálás alatt álló területen fekszik a SOTE-hoz közel. A harmadik emelet megközelítése sem akadály, az épület lifttel felszerelt és még egy kis belső udvara is van. Belső tulajdonságait tekintve: a fürdőszoba ablakos (lichthof), ebben található a WC is. A konyha külön helyisége világos, az étkező-nappali-szoba egy légtérben van jelenleg, de ebből egy kis fondorlattal elkülönítjük a hálófülkét. 

A munkálatok még bőven zajlanak. A leginkább embert próbáló munka a nullára való szétverés, burkolat-feltörés volt, most már építőbb lépések zajlanak. Elkezdődött a villanyszerelés, a burkolásra való felkészítés (aljzat-kiegyenlítés, gipszkartonozás). Folyamatban van az ablakok felmérése, ezzel párhuzamosan kiválasztottuk a meleg-illetve a hidegburkolatokat, a szaniterek egy részét no meg természetesen megterveztem a lakás hangulatát. Ránk vár még a konyha megtervezése, a világítótestek és egyéb villanyszereléshez kapcsolódó anyagok, bútorok beszerzése. Be kell még fejezni a villanyszerelést, közben elindul a burkolás is, aztán persze bekerülnek a nyílászárók, jönnek a festők és végül a parkettázók. Utolsó lépésben pedig készre szerelünk. Rengeteg még a feladat, de nagyon jól állunk és ami a legjobb hír, hogy minden fázison már olyanokkal dolgozhatunk, akikkel igazi bizalmi viszony alakult ki, így maximum apró zökkenők adódhatnak. 

Íme, azok a bizonyos "előtte" képek: 

Nézzük, mi történt eddig (nem sok idő kell, és újra egy igazi lakásra fog hasonlítani):

A következő részből kiderül, milyennek képzeltük ezt a lakást, és mit hol tervezek beszerezni. Remélem tudok egy-két jó tippet adni azoknak, akik éppen most vágtak felújításba! 

komment

Füzérek a gyerekszobákban - így dekorálj fillérekből!

2018. szeptember 19. 22:07 - Bencsikné Mészáros Csilla

Nagy népszerűségnek örvendenek a gyerekszoba-dekorációk között a különböző füzérek. Nemhiába közkedveltek, hiszen segítségükkel gyors és látványos hangulatot varázsolhatunk a csemeték kuckójába, és ha nem sajnáljuk az energiát vagy éppen az utánajárást, nem is kell mélyen a pénztárcánkba nyúlnunk. Egyrészt saját magunk is könnyűszerrel barkácsolhatunk otthon, de ha bátortalanok vagy ötlettelenek vagyunk, akkor szétnézhetünk a hazai vagy éppen a nemzetközi oldalakon (az ebay-en is számos forgalmazó kínál ingyenes szállítást) is. Nézzük, miből válogathatunk?!

Papírból és fonalból

A legegyszerűbb, legolcsóbb, legkönnyebben megvalósítható verziók a papírból és/vagy fonalból készült füzérek. Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy a kedvenceim a névfüzérek, amiből már nagyon sok került ki a kezeim alól és szerencsére másokat is sikerült egy kis kreatívkodásra buzdítani.

A névfüzérek elkészítése természetesen előkészületeket és technikai eszközöket is igényel, de szerintem nyomtatott papírzászlók nélkül is remekül tud működni egy füzér, ami reményeim szerint a következő válogatásokból ki is derül! A színes/mintás papír önmagában is nagyon mutatós tud lenni:

Fotók: https://hu.pinterest.com/

A fonal-verziók pedig gyakorlatilag kimeríthetetlen források! Rojtok, pom-pomok és ezek egyvelegei igazán közel állnak a gyerekekhez! 

Fotók: https://hu.pinterest.com/

Textilből

Elsőre talán sokan legyintenek, hogy a textiles verziókhoz varrástudás szükségeltetik és az igazán szép anyagok nem is olcsók, de ha mélyebbre ásunk a témában, akkor bizony találunk kiskapukat. Egyrészt szétnézhetünk a szekrény mélyén a kiselejtezett holmik között és remekül felhasználhatjuk a maradék textileket, de ha a varrástól félünk, akkor vegyünk barkácsfilcet vagy használjuk a jollyyoker ragasztópisztolyt.

Fotók: https://hu.pinterest.com/

Remélem sikerült az érdeklődést felkeltenem és elkezdhetünk visszaszámolni a következő workshopig, ahol ezt a témát dolgozzuk fel! Addig is inspirálódj további több tucat válogatásommal!

komment